XBLOG logo @2x

Η θρυλική Atari επιστρέφει στις αγορές με νέες συσκευές

Όσοι είναι gamers θα γνωρίζουν σίγουρα την Atari και πιθανών να έχουν στην κατοχή τους κάποια συλλεκτική κονσόλα της για παιχνίδια. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια ήταν σχετική ανενεργή, κυκλοφορώντας μόνο παιχνιδάκια για κινητά, όμως τώρα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παράγει ξανά καταναλωτικές συσκευές.

Ωστόσο, πριν χαρείτε για το μεγάλο come back της πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν πρόκειται να λανσάρει νέες κονσόλες παιχνιδιών. Η Atari πλέον θα ασχολείται με τις συσκευές του Internet of Things, δηλαδή έξυπνες συσκευές για το σπίτι που επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δικτύου. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς θα φτιάξει, καθώς δήλωσε μόνο ότι θα κυκλοφορήσει έξυπνα οικιακά gadgets σε διάφορες κατηγορίες από “πολύ εξελιγμένα” μέχρι “απλά.”

Οι νέες συσκευές της Atari θα ανήκουν στις κατηγορίες ασφαλείας, κατοικίδιων, lifestyle και οικιακές. Αυτά τα προϊόντα θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την γαλλική Sigfox, μια εταιρία που θα προσφέρει την τεχνολογία του Internet of Things που θα τις τροφοδοτεί.

Η Atari δεν είναι η πρώτη εταιρία που εισέρχεται στην αρένα των Internet of Things συσκευών όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και θα ήταν δύσκολο για την Αtari να δημιουργήσει από το μηδέν μια νέα κονσόλα που θα ταράξει τα νερά. Υποθέτουμε ότι οι υπεύθυνοι της πράττουν το σωστό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.