XBLOG logo @2x

ASUS Tinker Board: Ένα Raspberry Pi με τη διπλάσια ισχύ και υποστήριξη 4K βίντεο

Το Raspberry Pi έχει γίνει ανάρπαστο στην τεχνολογική κοινότητα, παρόλα αυτά καμία μεγάλη κατασκευάστρια υπολογιστών δεν έχει σκεφτεί να βγάλει το δικό της. Η ASUS αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και τώρα ανακοίνωσε το Tinker Board.

Το ASUS Tinker Board είναι η λύση για όποιον θέλει έναν μικροϋπολογιστή για το project του, όμως το Raspberry Pi δεν είναι αρκετά δυνατό. Η πρόταση της ASUS είναι πολύ πιο ικανή αφού χρησιμοποιεί το chipset Rockchip 3288 που βρίσκουμε σε μερικά Chromebook και στο Chromebit της ASUS.

Συγκεκριμένα το ASUS Tinker Board διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή (ARM Cortex-A17), ARM Mali-T764 μονάδα γραφικών, 2 GB μνήμη RAM, υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0 + EDR και θύρα microUSB για τροφοδοσία με μετασχηματιστή 5V/2A.

Όσο για τις υποδοχές του, η εταιρία κατάφερε να χωρέσει μία έξοδο HDMI 2.0, τέσσερις θύρες USB 2.0, υποδοχή Gigabit Ethernet, και υποδοχή ακουστικών/ηχείων 3.5mm με υποστήριξη του Realtek HD codec 192KHz/24bit. Ακόμη, διαθέτει τελευταίας γενιάς SDIO (expansion headers) όπως το Raspberry Pi.

Το ASUS Tinker Board τρέχει την Linux διανομή Debian η οποία υποστηρίζει το Kodi για να μπορείτε να το μετατρέψετε σε κέντρο ψυχαγωγίας. Έχει κυκλοφορήσει κανονικά στην Ευρώπη με κόστος €65.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.