XBLOG logo @2x

ASUS: Μητρικές με τη χαμηλότερη ακτινοβολία στον κόσμο

Νέα πρότυπα στον τομέα της ολικής προστασίας από την χρησιμοποίηση μητρικών καρτών θέτει η ASUS, με την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής ASUS Protect 3.0 Design, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Xtreme Design και βοηθά στην προστασία των χρηστών, των συστημάτων και του περιβάλλοντος. Με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι δυνατή η μείωση της βλαβερής ακτινοβολίας που παράγεται κι εκπέμπεται από τη μητρική κάρτα έως και 50%, με αποτέλεσμα να μειώνονται έτσι οι αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των χρηστών, ενώ με την τεχνολογία ενεργητικής προστασίας από υπερτάσεις βοηθά στην αύξηση της διάρκειας ζωής των components αλλά και του συστήματος γενικά.

Κατά μέσο όρο, οι χρήστες ενός υπολογιστή βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για περίπου οκτώ ώρες κάθε μέρα. Η τεχνολογία  Protect 3.0 μειώνει την έκθεση στην ακτινοβολία μέχρι και 50%. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία Low Radiation Circuit Design επιτυγχάνεται η μείωση της ακτινοβολίας που παράγουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, αφού τοποθετώντας εξαρτήματα που παράγουν αντίθετο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε αντικρυστές θέσεις, είναι δυνατό η ακτινοβολία του ενός να ακυρώνει την ακτινοβολία που εκπέμπει το άλλο. Τέλος, η τεχνολογία Radiation Moat Design περιορίζει αποτελεσματικά τη διαφυγή της ακτινοβολίας σε γειτονικά components, περιορίζοντάς την σε μια μικρή περιοχή γύρω από το όποιο ενεργό στοιχείο.

Χάρη στο Anti-Surge Design, η τεχνολογία Protect 3.0 ανιχνεύει την ύπαρξη χαμηλότερης ή υψηλότερης τάσης στα διάφορα components και περιορίζει τη διάδοση ρεύματος μεγάλης έντασης. Σε περιπτώσεις αστάθειας του δικτύου του ηλεκτρικού για παράδειγμα, η τεχνολογία Anti-Surge θα διακόψει αμέσως τη λειτουργία του τροφοδοτικού, εμποδίζοντας την καταστροφή των εξαρτημάτων του υπολογιστή.

Για καλύτερη απόδοση και πιο φιλική λειτουργία προς το περιβάλλον, η τεχνολογία Protect 3.0 περιλαμβάνει τη χρήση του ASUS EPU (Energy Processing Unit), ενός έξυπνου τσιπ που βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80.23%. Το EPU ρυθμίζει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο, το επίπεδο της ισχύος που διοχετεύεται σε εξαρτήματα όπως η CPU, εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση.

Επίσης, για την ακόμη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, το EPU βελτιστοποιεί αυτόματα την απαιτούμενη ισχύ, μέσω του intelligent acceleration και του overclocking. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερη παραγόμενη ενέργεια και μειωμένες εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

ASUS motherboard

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.