XBLOG logo @2x

Το Apple Watch έσωσε τη ζωή 62χρονου

Στην Ελλάδα τα smartwatches τα αγοράζουν στη πλειοψηφία άνθρωποι που ασχολούνται πολύ με τη τεχνολογία, ωστόσο στην Αμερική τα αγοράζουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που απλά έχουν ένα κινητό. Ιδιαίτερη επιτυχία έχει κάνει το Apple Watch χάρη στο διευρυμένο αγοραστικό κοινό της Apple και έχει ήδη αποδείξει ότι δεν είναι απλό gadget για geeks σώζοντας έναν έφηβο από σίγουρο θάνατο. Η νέα είδηση αποκαλύπτει ότι το διάσημο Apple Watch έσωσε επίσης έναν άντρα 62 χρονών από βέβαιη καρδιακή προσβολή.

Ο προαναφερόμενος άντρας ονομάζεται Dennis Anselmo. Μια μέρα, όπως έκανε κάποιες βαριές εργασίες στον κήπο του σπιτιού του ζαλίστηκε και έκανε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστεί. Όμως μια στιγμή αισθάνθηκε χάλια και για καλή του τύχη φορούσε το Apple Watch. Ανοίγοντας την εφαρμογή υγείας διαπίστωσε ότι οι καρδιακοί παλμοί του είχαν αγγίξει τους 210 χτύπους το λεπτό (ενώ κανονικά είναι γύρω στους 70). Αμέσως κάλεσε ένα ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι βρισκόταν στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής και τον έβαλαν άμεσα στο χειρουργείο για εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Ευτυχώς η εγχείρηση ήταν πετυχημένη και ο άντρας ζει. Οι γιατροί ύστερα τον ενημέρωσαν ότι εάν αμελούσε το πρόβλημα, τότε ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα πάθαινε έμφραγμα. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα smartwatches δεν είναι ένα απλό παιχνίδι και χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά τους έχουν να σώσουν ακόμα πολλές ζωές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.