XBLOG logo @2x

Υπάλληλοι της Apple έκλεβαν προσωπικές φωτογραφίες πελατών

Η Apple απέλυσε τέσσερις υπαλλήλους μετά από ένα σοβαρό σκάνδαλο στην Αυστραλία που αποκάλυψε η Courier Mail. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στο Apple Store στο προάστιο Κάριντεϊλ της πολιτείας Queensland στην Αυστραλία τέσσερις άντρες εργαζόμενοι όχι μόνο έκλεβαν ευαίσθητες φωτογραφίες από τα κινητά των πελατών που είχαν σταλεί για επισκευή, αλλά τράβαγαν και φωτογραφίες από τις γυναίκες που δουλεύουν εκεί. Οι τέσσερις λέγεται ότι μοιράζονταν τις φωτογραφίες με άλλους εργαζόμενους μέσω chat, και βαθμολογούσαν τα σώματα των γυναικών με άριστα το 10. Μέχρι να αποκαλυφθεί αυτό είχαν στην κατοχή τους πάνω από 100 δικές τους και κλεμμένες φωτογραφίες.

Η όλη ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ένα μέλος του προσωπικού έπιασε έναν από τους τέσσερις άντρες να περιηγείται στο iPhone ενός πελάτη στο δεμάτιο επισκευής. Η Courier Mail αναφέρει πως στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν έναν εκτελεστικό της Apple από την Αμερική που ασχολείται με το προσωπικό για να αναλάβει την υπόθεση.

Σε δήλωση που έστειλε η Apple σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρει ότι ο ερευνητής της δεν βρήκε αποδείξεις ότι οι εργαζόμενοι αντάλλαζαν φωτογραφίες των πελατών της, και δεν τράβηξαν ακατάλληλες φωτογραφίες γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους. Όπως και να ΄χει, η εταιρία του Cupertino επιβεβαίωσε πως το κατάστημα απέλυσε μερικά άτομα μετά την σχετική αποκάλυψη. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως γιατί η εταιρία απέλυσε προσωπικό αν δεν έγινε κάτι ακατάλληλο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.