XBLOG logo @2x

Τέλος τα δικαστήρια για Apple και Samsung για την αντιγραφή του iPhone

Έπειτα από επτά χρόνια μπήκε επιτέλους ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Sasmung που αφορούσε την αντιγραφή του iPhone, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι όροι διακανονισμού μεταξύ των εταιριών.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε τον Απρίλη του 2011 όταν η Apple είχε κατηγορήσει την Κορεάτικη εταιρία για αντιγραφή του iPhone καθώς και παραβίαση των πατεντών της, πάνω στις οποίες βασίστηκε η Samsung για την ανάπτυξη των smart phones της που πωλήθηκαν μεταξύ 2010 και 2011. Μεταξύ των πατεντών για τις οποίες η Apple κατηγορεί τη Samsung είναι οι “tap to zoom” και ο σχεδιασμός της αρχικής οθόνης με τα εικονίδια τοποθετημένα σε πλέγμα.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να δοθεί αποζημίωση 1 δισ. δολάρια στην Apple αλλά μετά κάνοντας δεχτό το αίτημα της κορεάτικης εταιρίας για μείωση του ποσού, ορίστηκε τελικώς στα 399 εκ. δολάρια. Στις τελευταίες εξελίξεις το ποσό αποζημίωσης της Apple είχε φτάσει τα 539 εκ. δολάρια με την Samsung να προσφεύγει πάλι για μείωση του ποσού. Σε εκείνο το σημείο οι δύο εταιρίες φαίνεται ότι συμφώνησαν να βάλουν ένα τέλος σε όλο αυτό που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Η Apple δήλωσε ότι ο σκοπός αυτής της σειράς δικαστικών διαμαχών δεν είναι τα χρήματα αλλά μια προσπάθεια δικαίωσης όλης της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρίας που έριξε μακροχρόνια και σκληρή δουλεία για να φέρει στον κόσμο ένα καινοτόμο προϊόν που έφερε την επανάσταση στο χώρο του. Συνεχίζει λέγοντας ότι η Samsung πάτησε πάνω σε αυτή τη δουλειά για να φέρει την επιτυχία στα προϊόντα της και κλείνει ευχαριστώντας την δικαιοσύνη για τις δίκαιες αποφάσεις της.

Η Sasmung δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση πάνω στο θέμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.