XBLOG logo @2x

Apple: Παρουσιάζει σήμερα το iPad Mini!

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του event της Apple (20:00 ώρα Ελλάδας) όπου αναμένεται να παρουσιαστεί -μεταξύ άλλων αναβαθμισμένων προϊόντων και υπηρεσίων- το iPad mini!

Οι φήμες, οι πληροφορίες και οι διαρροές των τελευταίων μηνών μας έχουν βοηθήσει στο να σχηματίσουμε μία σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα του επερχόμενου iPad mini… εφόσον φυσικά επαληθευτούν:

iPad mini: Οθόνη

Η οθόνη του φημολογούμενου iPad mini είναι από τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσσαν στο διαδίκτυο. Εφόσον οι πληροφορίες επαληθευτούν τότε η οθόνη θα κρατήσει το aspect ratio 4:3 με τη διαγώνιο της να φτάνει τις 7,85 ίντσες.

iPad mini: Επεξεργαστής

Όπως θα θυμάστε, μετά την κυκλοφορία του iPad 3rd gen η Apple προχώρησε σε μερική αναβάθμιση των iPad 2 αλλάζοντας τον Α5 επεξεργαστή των 45nm με ένα νέο A5 32nm High-K + Metal Gate (gate first). Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον ίδιο επεξεργαστή ή μία ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή του στο iPad mini.

iPad mini: Lighting connector

Προσθήκη του νέου lighting dock connector. Είναι λογικό και αναμενόμενο πως η αντικατάσταση του κλασικού 30-pin connector θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη σειρά των iOS συσκευών.

iPad mini: Μπαταρία

Η μπαταρία του iPad mini πιθανολογείται πως θα εόναι χωρητικότητας 4490 mAh (3.72 volts, 16.7 Whr), ή με άλλα λόγια τριπλάσια αυτής του iPhone 5 και τρεις φορές μικρότερη από το μεγάλο του αδερφό (new iPad). Η τελευταία σύγκριση δείχνει να επιβεβαιώνει και τις φήμες για απουσία Retina οθόνης.

iPad mini: Τιμή

Η τιμή του iPad mini θα ξεκινάει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα $329 για το μοντέλο με το Wi-Fi και θα φθάνει μέχρι τα $659 για το μοντέλο με LTE και την υψηλότερη χωρητικότητα.

Νέο iPad 3rd gen (minor upgrade)

Εκτός των νέων προϊόντων και υπηρεσίων φημολογείται πως θα δούμε και μία αναβαθμισμένη έκδοση του iPad 3rd gen η οποία θα διαθέτει lighting connector αντί του 30-pin connector και νέο chip LTE για ευρύτερη κάλυψη των 4G δικτύων.

iTunes 11

Στο event θεωρείται σίγουρο πως θα παρουσιαστεί και το νέο iTunes 11, στο οποίο η Apple είχε πρωτοαναφερθεί στο event της 12ης Σεπτεμβρίου. Το νέο iTunes θα διαθέτει ανασχεδιασμένο player και βιβλιοθήκη, ιστορικό χρήσης, ενώ θα υποστηρίζει και πολλές λειτουργίες συγχρονισμού μέσω της υπηρεσίας iCloud.

iBooks 3.0

Σύμφωνα με leaks της τελευταίας στιγμής θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα ανακοινωθεί η νέα έκδοση του iBooks (v3.0), μία κίνηση που συνδυάζεται άψογα με την ανακοίνωση του iPad mini και το λανσάρισμα του ως ένα φτηνότερο tablet που θα απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές και φοιτητές.

Εκτός όμως από το iPad mini και τις συνοδευτικές αναβαθμίσεις υπηρεσιών αναμένουμε την παρουσίαση νέων μοντέλων τόσο στα iMac, όσο και στα Mac mini ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το φημολογούμενο MacBook Pro Retina 13′.

Στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα τα μάθουμε όλα από την επίσημη παρουσίαση της Apple!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.