XBLOG logo @2x

Τι θα ανακοινώσει η Apple μέσα σε λίγες μέρες;

Ο Μάρτιος είναι εδώ και οι πιστοί φίλοι της Apple θα περιμένουν μόνο ένα πράγμα: την επόμενη εκδήλωση της εταιρίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση είτε στις 25 Μαρτίου είτε στις 29 για να ανακοινώσει μερικά νέα προϊόντα και -το πιο σημαντικό- νέες υπηρεσίες.

Ξεκινώντας με τα προϊόντα, οι φήμες αυξάνονται για τα AirPods 2. Σύμφωνα με αυτές, η θήκη των ακουστικών θα μεγαλώσει για να προστεθεί το σύστημα ασύρματης φόρτισης, ενώ θα υπάρχει και υποστήριξη ταχείας φόρτισης που θα φορτίζει τα ακουστικά από το 0% στο 100% μέσα σε 15 λεπτά. Τα ακουστικά θα έχουν νέο design και υφή βασισμένα στο Apple Pencil 2 και θα βγουν σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο.

Apple AirPods 2 design mockup
Μια απεικόνιση για το πως μπορεί να μοιάζουν τα AirPods 2.

Μαζί με τα AirPods 2 θα ανακοινωθούν και νέα iPad. Η πιο απογοητευτική αναβάθμιση θα είναι αυτή του iPad Mini 4, καθώς το 5ο μοντέλο θα έχει ολόιδιο design με το σημερινό tablet, ίδια οθόνη αλλά νεότερο επεξεργαστή. Η αναβάθμιση θα είναι τόσο μικρή που μπορεί να μην το αναφέρουν καν στην εκδήλωση.

Το απλό iPad θα ανανεωθεί και αυτό. Η Apple φημολογείται ότι θα αυξήσει το μέγεθος της οθόνης από τις 9.7” στις 10.5” όπως έκανε και με κάποια παλιότερα iPad. Οι φήμες ισχυρίζονται ότι το tablet μπορεί να αποκτήσει Face ID, bezel-less design και θύρα USB-C όπως τα iPad Pro, αλλά αυτές οι αλλαγές θα ανέβαζαν την τιμή στα ύψη. Το πιο πιθανό είναι η Apple να μειώσει τα πλαϊνά bezels και να αναφέρει ότι χάρη στη μεγαλύτερη οθόνη, το tablet θα μπορεί να υποστηρίξει πλήρες QWERTY πληκτρολόγια — όπως ακριβώς είχε πει και για το iPad Pro 2ης γενιάς. Η ύπαρξη αυτού του tablet έχει επιβεβαιωθεί επειδή οι αρχές της Ινδίας έδωσαν πιστοποίηση σε δύο νέες συσκευές με κωδικούς μοντέλων A2124 και A2133 που πιθανότητα είναι οι δύο διαφορετικές εκδόσεις του με WiFi και LTE τεχνολογίες αντίστοιχα.

Apple iPad A2124 A2133 certification
Η πιστοποίηση των νέων iPad A2124 και A2133.

Περνώντας στο κομμάτι των υπηρεσιών, η Apple λέγεται ότι θα λανσάρει μία συνδρομητική υπηρεσία που για μερικά δολάρια τον μήνα θα προσφέρει πρόσβαση στις καλύτερες εφημερίδες και περιοδικά που υπάρχουν. Αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω του News app, το οποίο δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμα. Οι πληροφορίες λένε ότι θα απουσιάζουν κάποια μεγάλα ονόματα επειδή η Apple θέλει να κρατάει το 50% των κερδών.

Τέλος, οι πληροφορίες μιλάνε και για μία συνδρομητική υπηρεσία τύπου Netflix όπου θα βλέπετε τηλεοπτικές σειρές, αλλά δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.