XBLOG logo @2x

«Ειρηνευτική» συμφωνία για 10 χρόνια από Apple και HTC

Η Apple ανακοίνωσε ότι η διαμάχη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα χαρακτηριστικών που είχε ξεκινήσει με την HTC έχει ρυθμιστεί καθώς οι δύο εταιρίες υπέγραψαν δεκαετή συμφωνία για τις συσκευές και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο που αφορούν, τόσο τωρινές, όσο και μελλοντικές πατέντες.

Η διαμάχη για τις πατέντες μεταξύ Apple και HTC ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010 με την πρώτη αγωγή να κατατίθεται από την Apple και με την HTC να ακολουθεί. Τόσο η μία εταιρία, όσο και η άλλη είχαν κατορθώσει να κερδίσουν σε κάποιους από τους ισχυρισμούς τους με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιων προϊόντων σε ΗΠΑ κυρίως.

Η 10ετής συμφωνία «μη διεκδίκησης» που υπεγράφη, ήταν προφανώς ανάγκη και από τις δύο μεριές, ενώ ο Peter Chou, CEO της HTC δήλωσε ότι «η HTC είναι ευχαριστημένη που έφτασε σε μία κατάληξη αυτή η διαμάχη με την Apple, ώστε η HTC να εστιάζει πια στην καινοτομία και όχι στην δικονομία».

Από την μεριά του ο Tim Cook δήλωσε το ίδιο: «Χαιρόμαστε που ήρθαμε σε συμφωνία με την HTC. Θα συνεχίσουμε να έχουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στραμμένη στην καινοτομία των προϊόντων μας».

Όλα καλά λοιπόν;

Μάλλον ναι, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας, ούτε και το κόστος της, αν και το The Next Web σημειώνει πως στέλεχος της HTC θεωρεί πως η συμφωνία αυτή δεν θα επειρεάσει τα οικονομικά στοιχεία της Ταϊβανέζικης εταιρίας.

Αν μία τέτοια συμφωνία σημαίνει πως η Apple γυρνάει σελίδα στην παρανοϊκή συμπεριφορά της που αφορούσε τις πατέντες, τότε σίγουρα μιλάμε για καλά νέα, αν και θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά του 2013 και πόσο δραστήριο θα εμφανιστεί το νομικό τμήμα της εταιρίας που εδρεύει στο Cupertino.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.