XBLOG logo @2x

Η Apple κυκλοφόρησε το Clips για την δημιουργία βίντεο χωρίς κόπο


Η Apple από την ίδρυσή της είχε ως στόχο την απλοποίηση της τεχνολογίας έτσι ώστε ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν από υπολογιστές να μπορούν να τους χειριστούν. Η εταιρία συνεχίζει να πιστεύει σε αυτή την ιδέα και για αυτό σήμερα ανακοίνωσε την εφαρμογή Clips μαζί με το νέο iPad 9.7 και το κόκκινο iPhone 7.

Το Clips είναι παρόμοιο με το εργαλείο επεξεργασίας βίντεο του Instagram. Δηλαδή επιτρέπει την λήψη βίντεο και ύστερα την επεξεργασία του. Ο χρήστης μπορεί χωρίς πολλές ενέργειες να ενώσει διάφορα βίντεο σε ένα, να βάλει εικόνες, stickers, φίλτρα και ήχο, και μετά να μοιραστεί το αποτέλεσμα στο iMessage, το Instagram, το Facebook ή άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Το Clips είναι σχεδιασμένο για μικρά βίντεο, αλλά για όσους θέλουν ένα πιο εξελιγμένο εργαλείο η Apple προσφέρει εντελώς δωρεάν το iMovie. Σε αντίθεση με το iMovie, η νέα εφαρμογή διαθέτει επίσης το καινούργιο χαρακτηριστικό «Live Titles» το οποίο σε συνεργασία με τη Siri βάζει κινούμενους τίτλους στο βίντεο.

«Το Clips δίνει στους χρήστες iPhone και iPad ένα νέο τρόπο να εκφράζονται μέσω βίντεο, και είναι απίστευτα εύκολος στην χρήση,» είπε η Susan Prescott, ανώτερη αντιπρόεδρος του τμήματος Apps Product Marketing της Apple. «Τα εφέ, τα φίλτρα και τα φοβερά νέα Live Titles που σχεδιάσαμε για το Clips επιτρέπει στον καθένα να φτιάξει εκπληκτικά και εύκολα διαμοιράσιμα βίντεο με λίγα πατήματα.»

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη νέου βίντεο αλλά δουλεύει και με τα υπάρχοντα βίντεο του χρήστη.

Το Clips θα κυκλοφορήσει χωρίς κόστος μέσω του App Store τον Απρίλιο. Θα είναι συμβατό με τα iPhone 5s ή νεότερα μοντέλα, καθώς και με τα iPad Pro, iPad Air και iPad mini 2 ή νεότερα και το iPod touch 6ης γενιάς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.