XBLOG logo @2x

Η Apple εξαγόρασε τη PowerbyProxi, μια εταιρία που ασχολείται με την ασύρματη φόρτιση

Η Apple ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο τα iPhone 8 και iPhone X τα οποία είναι τα πρώτα smartphones της που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Τα κινητά χρησιμοποιούν το Qi, το πιο διαδεδομένο σύστημα ασύρματης φόρτισης που χρησιμοποιούν τα smartphones εδώ και χρόνια, οπότε δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος που να δικαιολογεί τη καθυστερημένη ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας.

PowerbyProxi logo

Τώρα, η Αμερικάνικη κατασκευάστρια εξαγόρασε τη PowerbyProxi, μια εταιρία με έδρα στη Νέα Ζηλανδία, που ειδικεύεται σε προϊόντα ασύρματης φόρτισης τόσο για καταναλωτές όσο και για επιχειρήσεις. Αν και δεν έγινε γνωστό γιατί η Apple προχώρησε σε αυτή την εξαγορά, είναι σχεδόν απίθανο να σχεδιάζει το δικό της σύστημα ασύρματης φόρτισης διότι κατά την ανακοίνωση των τελευταίων iPhone φάνηκε αφοσιωμένη στο Qi και δήλωσε ότι θα βοηθήσουν στη διάδοση αυτής της τεχνολογίας.

Η PowerbyProxi ιδρύθηκε το 2007 και το 2013 έβαλε χρηματοδότηση $4 εκατομμυρίων από τη Samsung Ventures. Πιθανότατα αυτή η εταιρία θα βοηθήσει την Apple να κατασκευάσει νέες βάσεις ασύρματης φόρτισης για τα iPhone, Apple Watch και AirPods, σαν το AirPower. Ο CEO και ιδρυτής της PowerbyProxi, Fady Mishriki, δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε στο Ώκλαντ και να συμβάλουμε στη μεγάλη καινοτομία της ασύρματης φόρτισης.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.