XBLOG logo @2x

App Store: 1 δις downloads σε 9 μήνες!

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Apple ότι σε διάστημα 9 μηνών έχουν γίνει ένα δισεκατομμύριο downloads εφαρμογών από το App Store! Η δισεκατομμυριοστή εφαρμογή “Bump”, που δημιουργήθηκε από την Bump Technologies, αποκτήθηκε από τον Connor Mulcahey, 13 ετών, από το Weston του Connecticut.

Ως μεγάλος νικητής του διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Apple, με τίτλο “1 billion app countdown”, ο Connor θα λάβει μια iTunes gift card $ 10.000, ένα iPod touch, ένα Time Capsule και ένα MacBook Pro!

Ο αντιπρόεδρος του Worldwide Product Marketing της Apple, Philip Schiller, δήλωσε σχετικά:

Το επαναστατικό App Store είναι εξαιρετικά επιτυχημένο μεταξύ των χρηστών του iPhone και του iPod touch σε όλο τον κόσμο, γι΄αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας και τους developers των εφαρμογών, που μας βοήθησαν να φτάσουμε στο σημαντικό ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου εφαρμογών. Σε εννέα μήνες, το Αpp Store έχει αλλάξει τελείως την βιομηχανία φορητών συσκευών και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Σήμερα, το Αpp Store έχει περισσότερες από 35.000 εφαρμογές, διαθέσιμες σε καταναλωτές 77 χωρών, επιτρέπoντας στους developers να προσεγγίσουν δεκάδες εκατομμυρία χρήστες του iPhone και του iPod touch σε όλο τον κόσμο. Αυτό το καλοκαίρι το ενημερωμένο λογισμικό iPhone OS 3.0 θα παρέχει στους developers πάνω από 1.000 νέα APIs, επιτρέποντας αγορές μέσω εφαρμογών (In-App Purchases), συνδέσεις Peer-to-Peer, εφαρμογές ελέγχου περιφερειακών και Push Notifications.

Το iPhone OS 3.0 θα προσθέσει επίσης πάνω από 100 χαρακτηριστικά γνωρίσματα, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής, της αντιγραφής και της επικόλλησης, της αναζήτησης Spotlight, του πληκτρολογίου οριζόντιας διάταξης, της απεικόνισης των βασικών εφαρμογών του iPhone, της υποστήριξης MMS και των εκτεταμένων parental controls για τις εφαρμογές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.