XBLOG logo @2x

Οι κομψές AOC οθόνες σχεδιασμένες από το Studio F. A. Porsche είναι τώρα διαθέσιμες στα καταστήματα

Δύο νέες οθόνες σχεδιασμένες από τον περίφημο σχεδιαστικό οίκο Studio F. A. Porsche και εμπνευσμένες από την εξειδικευμένη εταιρεία οθονών AOC, είναι τώρα διαθέσιμες στα καταστήματα. Η 24″ AOC PDS241 και η 27″ AOC PDS271 είναι δύο μοναδικές οθόνες με μοναδική εμφάνιση. Διαθέτουν AH-IPS πάνελ με 3 πλευρές χωρίς πλαίσιο και μια ασύμμετρη μεταλλική βάση που κρύβει μέσα τα καλώδια και τις συνδέσεις της οθόνης, επιτυγχάνοντας έτσι μια ξεχωριστή μινιμαλιστική εμφάνιση. Πρόσφατα το μοντέλο 27 ιντσών PDS271 έλαβε το βραβείο 2017 COMPUTEX d&i για τον εξαιρετικό σχεδιασμό του.

Φιλοσοφία σχεδιασμού από τον Ferdinand Alexander Porsche
Αφετηρία του εξαιρετικού σχεδιασμού αποτέλεσε ένα απόσπασμα του Ferdinand Alexander Porsche και βασική αρχή του Studio F. A. Porsche: “Αν αναλύσετε τη λειτουργία ενός αντικειμένου, η μορφή του γίνεται συχνά προφανής.” Στην περίπτωση μίας οθόνης, η λειτουργία της είναι η αναπαραγωγή οπτικού περιεχομένου, η οποία γίνεται από το βασικό της στοιχείο, το πάνελ. Έτσι εννοιολογικά, η ιδανική οθόνη θα ήταν ένα απλό, καθαρό πάνελ χωρίς βάση, καλώδια ή άλλα στοιχεία που αποσπούν την προσοχή. Βέβαια στην πραγματικότητα, οι οθόνες συνοδεύονται από κάποια ακαταστασία λόγω των καλωδίων που κρέμονται από την πλάτη τους. Η ιδέα σχεδιασμού της σειράς PDS ήταν να ξεφορτωθούμε αυτή την ακαταστασία, συνδυάζοντας τις λειτουργίες της βάσης και των καλωδίων και σχηματοποιώντας με τέτοιο τρόπο τα καλώδια ώστε να συγκεντρώνονται μέσα στη βάση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ασύμμετρη μεταλλική βάση, εμπνευσμένη από την φυσική ελεύθερη εμφάνιση ενός καλωδίου, το οποίο συγκρατεί όλη την καλωδίωση στο εσωτερικό της. Το κυλινδρικό σχήμα της βάσης δίνει επίσης στους χρήστες μια αίσθηση της ικανότητας κλίσης της.

Καινοτομία και κομψότητα
Οι οθόνες της σειράς PDS προσελκύουν τα βλέμματα από κάθε γωνία. Στο μπροστινό μέρος ο σχεδιασμός 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο, επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν πλήρως το AH-IPS πάνελ. Η ασύμμετρη μεταλλική βάση ενισχύει την απλοϊκή και μινιμαλιστική τους εμφάνιση. Στην πίσω πλευρά, οι οθόνες αυτές έχουν την καθαρότερη εμφάνιση, καθώς δεν υπάρχουν ορατά καλώδια, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για δημόσιους χώρους. Το πλαϊνό μέρος της σειράς PDS είναι επίσης εκπληκτικό, με πάχος μόλις 5,2 mm.

Οι συνδέσεις της οθόνης και του ρεύματος περνούν μέσα από τη μεταλλική βάση, και καταλήγουν σε ένα εξωτερικό κουτί με εισόδους HDMI και ισχύος. Η ενσωμάτωση των καλωδίων στη βάση φέρνει την επανάσταση στην προσέγγιση του συνηθισμένου σχεδιασμού οθόνης. Με τη σειρά PDS, η “μορφή” εξέρχεται από τη “λειτουργία”.

Εξαιρετική θέαση, μέσα και έξω
Απ’ έξω, οι οθόνες αυτές δε μοιάζουν με καμία άλλη στην αγορά και από μέσα, είναι εξοπλισμένες με τα τελευταία AH-IPS πάνελ της AOC, που ταιριάζουν σχεδόν για κάθε χρήση. Αυτά τα πάνελ παρέχουν 1920 x 1080 pixels σε ανάλυση Full HD με ευρείες γωνίες θέασης 178°. Χάρη στην τεχνολογία SuperColor WCG της AOC, τα πάνελ μπορούν να καλύψουν σε χώρο χρωμάτων το 100% του sRGB και το 90% του NTSC.

Οι δύο οθόνες είναι επίσης εξοπλισμένες με την τεχνολογία Low Blue Light της AOC, που μειώνει το επιβλαβές μπλε φως μικρού μήκους κύματος και με την τεχνολογία Flicker-Free, η οποία ρυθμίζει τη φωτεινότητα των οθονών με ένα σύστημα συνεχούς ρεύματος (Direct Current) αντί για το Pulse Width Modulation (PWM), για να μειώσει το τρεμόπαιγμα και να ανακουφίσει την κόπωση των ματιών.

Η ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης είναι 219 € για το μοντέλο PDS241 και 299 € για το PDS271.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.