XBLOG logo @2x

Η AOC παρουσιάζει τη σειρά Ρ1, τη νέα κομψή και λειτουργική B2B γκάμα οθονών

Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC παρουσιάζει τη νέα επαγγελματική σειρά οθονών Ρ1, την πολυαναμενόμενη διαδοχή της 75 Series. Με εύρος διαστάσεων από 21,5 ίντσες έως 27 ίντσες με IPS, TN ή MVA πάνελ, εξοπλισμένες με πλήρως ρυθμιζόμενες, εργονομικές βάσεις και μια ευρεία επιλογή συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των τωρινών (HDMI, DisplayPort), αλλά και των παλαιότερων (DVI, VGA) προτύπων εισόδου, η σειρά οθονών P1 είναι πιο ευέλικτη από κάθε άλλη οθόνη της κατηγορίας της. Για να γίνουν οι επιχειρήσεις περισσότερο βιώσιμες και για ένα πιο οικολογικό μέλλον, η σειρά οθονών P1 είναι πλήρως πιστοποιημένη με τα Energy Star 7, EPEAT Gold an TCO Displays 7.

Λεπτός σχεδιασμός και πολλαπλές παράμετροι 

Η P1 Series συνδυάζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες με ένα φρέσκο, πρακτικό σχεδιασμό, προσφέροντας ευρεία επιλογή χαρακτηριστικών.

Τα επαγγελματικά περιβάλλοντα μπορούν να γίνουν χαοτικά, όταν ο ολοκαίνουριος εξοπλισμός πρέπει να συνδυαστεί με αντίστοιχο εξοπλισμό παλαιότερων δεκαετιών. Η σειρά οθονών P1 είναι εξοπλισμένη με όλες τις τυπικές εισόδους οθόνης, τόσο τις παλαιότερες VGA και DVI όσο και τις πιο πρόσφατες DisplayPort (έκδοση 1.2) και HDMI. Είτε πρόκειται για ένα παλιό notebook με μόνο μια έξοδο VGA, είτε για ένα καινούριο desktop σταθμό εργασίας με πολλαπλές DisplayPort εξόδους, οι οθόνες της P1 Series είναι έτοιμες να λαμβάνουν σήμα από διάφορες πηγές.

Η ευελιξία δεν τελειώνει εδώ, καθώς μέσω του ενσωματωμένου στο πλάι της οθόνης USB 3.0 hub (στα μοντέλα 22P1, 24P1, X24P1, 27P1, Q27P1), οι περισσότερες περιφερειακές συσκευές σε ένα γραφείο εργασίας μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην οθόνη, χρησιμοποιώντας αυτές τις εύκολα προσβάσιμες θύρες. Επιπλέον, με τη λύση διαχείρισης καλωδίων που έχει σχεδιαστεί στην ίδια τη βάση των οθονών, η P1 Series συμβάλλει στην οργάνωση ενός τακτοποιημένου και καθαρού γραφείου εργασίας.

AOC Pro Line 24P1
Η P1 Series εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων.

Εργονομία και υγεία των ματιών

Η πολύωρη εργασία μπροστά από μία οθόνη μπορεί να έχει επιπτώσεις, εάν δε λαμβάνονται υπόψη ορισμένες πτυχές, όπως η εργονομία και η υγεία των ματιών. Ευτυχώς, οι οθόνες της σειράς P1 της AOC διαθέτουν μια πλήρως εργονομικη βάση, εξαιρετικά εύκαμπτη, με 130 χιλ. (σε οθόνες 21,5 ιντσών) ή 150 χιλ. (σε οθόνες 23,8+ ιντσών) ρύθμιση ύψους, -175/+175° περιστροφή, -5/35° επιλογές κλίσης. Η λειτουργία περιστροφής 90° είναι επίσης πολύ χρήσιμη για επεξεργασία κειμένου και σελίδας, προγραμματισμού και άλλων παρόμοιων κάθετων format. Ενώ οι εύκαμπτες βάσεις επιτρέπουν τη βέλτιστη στάση σώματος κατά την εργασία, η οθόνη μπορεί να προσκολληθεί ή να αποκολληθεί από τη βάση με μόνο ένα κουμπί (Easy Assembly), και να στερεωθεί σε ξεχωριστή βάση VESA.

Για την ανακούφιση της έντασης στα μάτια, οι οθόνες P1 Series είναι εξοπλισμένες με την τεχνολογία Flicker-Free που ρυθμίζει τον οπίσθιο φωτισμό μέσω ενός DC (Direct Current) συστήματος αντί για PWM (Pulse Width Modulation), και με τη λειτουργία Lowblue Light που μειώνει τα δυνητικά επιβλαβή συστατικά του μπλε μήκους κύματος.

Χαρακτηριστικά για κάθε ανάγκη

Το βασικό entry μοντέλο 22P1D είναι εξοπλισμένο με ένα 21,5 ιντσών TN πάνελ σε Full HD. Ως το μόνο μοντέλο χωρίς τα επιπλέον χαρακτηριστικά της P1 Series, το 22P1D δεν περιλαμβάνει εισόδους DisplayPort και USB 3.0, ωστόσο είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα ηχεία και πλήρως εργονομική βάση με 130 χιλ. ρύθμιση ύψους.

Το δεύτερο μοντέλο 21,5 ιντσών, 22P1, διαθέτει ένα MVA πάνελ σε Full HD ανάλυση με μια βελτιωμένη αναλογία αντίθεσης και πιο ευρείες οπτικές γωνίες. Η εργονομική βάση έχει την ίδια 130χιλ ρύθμιση ύψους, όπως και η όμοιά της 22P1D, αλλά είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα χαρακτηριστικά της σειράς P1: ενσωματωμένο USB 3.0 hub, ηχεία και πλήρη γκάμα εισόδων, συμπεριλαμβανομένης της DisplayPort έκδοσης 1.2.

Το μεσαίο μοντέλο της σειράς, το 24P1 στις 23,8 ίντσες φέρει ένα IPS πάνελ με χρωματική ακριβεια σε ανάλυση 1920×1080 Full HD. Χάρη στον τύπο του πάνελ, επιτυγχάνεται ένας πολύ κομψός σχεδιασμός τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο, που επιτρέπει την απρόσκοπτη ρύθμιση πολλαπλών οθονών. Με 150 χιλ, η εύκαμπτη βάση αυτής της μεγαλύτερης οθόνης διαθέτει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο ρύθμισης του ύψους. Σε κάποιες επιχειρήσεις, οι οθόνες με αναλογία απεικόνισης 16:10 προτιμώνται περισσότερο από τις οθόνες 16:9. Το μοντέλο X24P1 διαθέτει μια τέτοια IPS οθόνη με ανάλυση 1920×1200 σε 16:10 αναλογία απεικόνισης, με τον ίδιο σχεδιασμό τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο. Εξαιτίας του μεγαλύτερου κάθετου μεγέθους της οθόνης, αυτό το μοντέλο είναι ακόμα πιο κατάλληλο για εργασίες παραγωγικότητας (υπολογιστικά φύλλα, επεξεργασία αρχείων).

Για μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, το μοντέλο 27P1 διαθέτει μια 27 ιντσών IPS οθόνη με Full HD (1920x1080px) ανάλυση, ενώ το μοντέλο ναυαρχίδα Q27P1 διαθέτει μια IPS οθόνη με πεντακάθαρη (2560x1440px) ανάλυση, στο μέγεθος των 27 ιντσών. Και οι δύο οθόνες είναι εξοπλισμένες με πλήρως ευέλικτες βάσεις με 150 χιλ. ρύθμιση ύψους.

Η προγραμματισμένη διαθεσιμότητα των οθονών μεγέθους 21,5 ιντσών της P1 Series, 22P1D και 22P1, είναι το Μάιο 2018 με ενδεικτική τιμή €159 και €189 αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς P1 αναμένονται τον Ιούνιο 2018: τα μοντέλα 24P1 και X24P1 με τιμή €209 και €279, ενώ τα πιο μεγάλα μοντέλα της σειράς 27P1 και Q27P1 με τιμή €299 και €349 αντίστοιχα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.