XBLOG logo @2x

Η AOC παρουσιάζει την πρώτη AGON οθόνη με τεχνολογία AMD Radeon FreeSync 2

Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC με υπερηφάνεια ανακοινώνει μια νέα προσθήκη στην premium gaming σειρά οθονών AGON. Πρόκειται για το μοντέλο AOC AGON AG322QC4 που προσφέρει εκπληκτικά γραφικά gaming με ένα VA panel 31,5 ιντσών και 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο και συμβατό με VESA DisplayHDR™ 400, μια εξαιρετικά ευκρινή ανάλυση Quad HD (2560×1440 px) με αναλογία 16:9, βαθύ και ανθεκτικό λόγο αντίθεσης 2000:1 και μια επιθετική καμπυλότητα 1800R. Ο ρυθμός ανανέωσης των 144 Hz, ο χρόνος απόκρισης των 4 ms GtG σε συνδυασμό με την υποστήριξη Radeon™ FreeSync™ 2, εγγυώνται μια ομαλή gaming εμπειρία στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο.

DisplayHDR 400 και Radeon FreeSync 2

Η οθόνη AG322QC4 διαθέτει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες που προσφέρουν ρεαλιστικά γραφικά και την πιο ομαλή εμπειρία gaming: τη VESA DisplayHDR 400 και τη Radeon FreeSync 2 της AMD. Η προδιαγραφή VESA DisplayHDR 400 εξασφαλίζει 400 cd/m² μέγιστη φωτεινότητα, βελτιωμένα επίπεδα μαύρου, υψηλότερο χρωματικό εύρος και ακόμη περισσότερο bit βάθος (χρωματικό βάθος), ώστε να προβάλλει γραφικά High Dynamic Range (HDR).

Για μια εμπειρία gaming χωρίς τραύλισμα και χωρίς σκίσιμο εικόνας, η τεχνολογία Radeon FreeSync 2 της AMD βελτιώνεται με το FreeSync, υποστηρίζοντας ακόμα ένα μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (ταιριάζοντας το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με το ρυθμό καρέ του GPU). Το FreeSync 2 χρησιμοποιεί αυστηρότερους περιορισμούς (π.χ. υποχρεωτική Low Framerate Compensation (LFC), μεγαλύτερο έγχρωμο χώρο) και HDR υποστήριξη με χαμηλότερη καθυστέρηση από τις συμβατικές οθόνες HDR.

Εντυπωσιακή και καθηλωτική εμφάνιση

Η κομψή AG322QC4 με το βαθύ μαύρο φινίρισμά της χρησιμοποιεί καμπυλότητα 1800R στο 31,3” VA (Vertical Alignment) panel της. Αυτή η επιθετική καμπυλότητα με ακτίνα 1800 χιλ. αγκαλιάζει το χρήστη, καλύπτει την περιφερειακή του όραση και του προσφέρει συγκλονιστική βύθιση. Σε μια κυρτή οθόνη τα μάτια έχουν περίπου την ίδια απόσταση σε κάθε άκρη της οθόνης με μια σχεδόν κάθετη γωνία, η οποία ακυρώνει κάθε αλλοίωση της εικόνας, την αντίθεση και την αλλαγή χρώματος, που προκαλείται από μια λοξή γωνία θέασης.

Επαναπροσδιορίζοντας το ομαλό gaming

Το VA panel της οθόνης AG322QC4 διαθέτει QHD (2560×1440 px) ανάλυση, που εξασφαλίζει τους gamers για πολλά χρόνια. Η καλύτερη μέση ανάλυση για τους παίκτες σήμερα, η ανάλυση QHD, παρέχει τέσσερις φορές πιο λεπτομερή απεικόνιση από την ανάλυση 720p. Ωστόσο στα περισσότερα παιχνίδια, τα τρέχοντα μεσαία/υψηλά GPU μπορούν να εύκολα να ωθήσουν τα υψηλά ποσοστά στο QHD, σε σύγκριση με το 4K. Επιπλέον, το VA panel της AG322QC4 παρέχει ευρείες οπτικές γωνίες σε σύγκριση με τα IPS panels.

Οι ανταγωνιστικοί gamers θα μείνουν ικανοποιημένοι με τις επιθετικές προδιαγραφές της AG322QC4. Ο ρυθμός ανανέωσης των 144 Hz και ο χρόνος απόκρισης 4 ms GtG εξαλείφουν από κοινού τη θαμπάδα και προσφέρουν στους gamers καλύτερα γραφικά σε παιχνίδια με ταχύτατους ρυθμούς και εναλλαγές. Η λειτουργία Low Input Lag της AOC μάλιστα, βελτιώνει ακόμη περισσότερο την απόκριση της οθόνης. Σε αυτή τη λειτουργία, το σήμα βίντεο παρακάμπτει το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας βίντεο που γίνεται από τα ηλεκτρονικά της οθόνης και οι ενέργειες των συσκευών  εισόδου (πληκτρολόγιο / ποντίκι) μεταφράζονται πιο γρήγορα σε γραφικά.

Προσαρμόστε στο δικό σας παιχνίδι

Η AOC γνωρίζει τα μικρά πράγματα που εκτιμούν οι gamers. Οι προεπιλογές του Game Mode της AOC προσφέρουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για διαφορετικά είδη παιχνιδιού, όπως το FPS, το Racing ή RTS, για ταχύτερη απόκριση και πιο καθαρά γραφικά. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν και τις δικές τους προεπιλογές. Με το ασύρματο OSD τηλεχειριστήριο (QuickSwitch) που περιλαμβάνεται, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν εύκολα αυτές τις ρυθμίσεις. Επιπλέον, η λειτουργία Shadow Control της AOC επιτρέπει στους παίκτες να επιλέγουν επίπεδα σκίασης στο OSD, φωτίζοντας τις σκοτεινές περιοχές, ή σκουραίνοντας τις φωτεινές/ξεβαμμένες περιοχές, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε κάθε περίπτωση.

Η AOC Ergo Base επιτρέπει μεγάλο εύρος προσαρμογής ύψους, κλίσης και περιστροφής για τη βέλτιστη εργονομική τοποθέτηση. Οι gamers μπορούν να συνδέσουν τα ακουστικά τους χρησιμοποιώντας τις εισόδους ήχου και μικροφώνου και όταν δεν τα χρησιμοποιούν, μπορούν να τα κρεμάσουν στην ανασυρόμενη βάση ακουστικών της οθόνης AG322QC4.

Η λειτουργικότητα ενισχύεται επιπλέον από τις 2 θύρες USB 3.0, την ενσωματωμένη λύση διαχείρισης καλωδίων και τη λαβή μεταφοράς της οθόνης. Με το LED φωτισμό στο κάτω μέρος του πλαισίου και στο πίσω μέρος της οθόνης, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κόκκινα, πράσινα ή μπλε φώτα τριών επιπέδων έντασης για αυξημένη προσαρμογή.

Η οθόνη AOC AGON AG322QC4 αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Ιούνιο 2018 με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €599.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.