XBLOG logo @2x

AOC AGON AG273QZ: Gaming monitor 27” με 240Hz και χρόνο απόκρισης 0.5ms

Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC ανακοινώνει μία πρωτοποριακή οθόνη αφιερωμένη στους gamers που αναζητούν εξοπλισμό υψηλής απόδοσης, ιδιαίτερα στους ανταγωνιστικούς παίκτες και τους οπαδούς των esports. Η 27” (68,6 εκ) AOC AGON AG273QZ είναι απίστευτα γρήγορη, με ρυθμό ανανέωσης 240Hz και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης 0,5ms (MPRT). Η ιδιαίτερα ευκρινής ανάλυση QHD των 2560 x 1440 pixels βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σύγκριση με τα τρέχοντα μοντέλα  240 Hz Full HD.Έτσι οι hardcore gamers δε θα χρειαστεί να αποφασίσουν πια για την ταχύτητα και την ποιότητα εικόνας. Η AG273QZ είναι εξοπλισμένη με ένα TN panel επόμενης γενιάς που παράγει ένα ευρύ φάσμα ζωντανών χρωμάτων (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB). Μπορεί να επιτύχει μέγιστη φωτεινότητα στα 400 nits και είναι πιστοποιημένη με VESA DisplayHDR 400, αποκωδικοποιώντας και προβάλλοντας εικόνες HDR (High Dynamic Range). Επιπλέον, η τεχνολογία AMD FreeSync Premium Pro ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση που προκαλείται από την εκτεταμένη αντιστοίχιση τόνων HDR, ενώ η μεταβλητή υποστήριξη του ρυθμού ανανέωσης εξαλείφει το τραύλισμα και το σκίσιμο.

Γρήγορη.

AGON – η ονομασία της premium gaming σειράς της AOC – είναι ο αρχαιοελληνικός όρος ΑΓΩΝ που αποδίδει την σύγκρουση, τον αγώνα ή την αντιπαλότητα. Η ολοκαίνουρια AGON AG273QZ ανταποκρίνεται στο όνομά της, καθώς είναι κατασκευασμένη για αμείλικτο ανταγωνισμό με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης 0,5 ms – οδηγώντας στην αισθητή μείωση του χρόνου μετάβασης των pixel σε μισό μόνο χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Ως αποτέλεσμα, η AG273QZ δεν κάνει συμβιβασμούς αλλά παρέχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας και τις χρωματικές λεπτομέρειες, όντας παράλληλα πολύ γρήγορη σαν αστραπή.

Πολύχρωμη.

Η AG273QZ διαθέτει ένα TN panel σε προηγμένη ανάλυση QHD (2560 x 1440 pixels) και υποστηρίζει το VESA πιστοποιημένο DisplayHDR400. Τα παιχνίδια και οι ταινίες που υποστηρίζουν HDR μπορούν να αποδοθούν σε εξαιρετικά ρεαλιστικές συνθήκες φωτισμού, αυξάνοντας δραματικά τη βύθιση. Το panel της AG273QZ παρουσιάζει μία εντυπωσιακή ευρεία γκάμα χρωμάτων (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB) που είναι πιο ρεαλιστική από ποτέ. Μιλώντας για τα χρώματα: το Light FX της AOC είναι ένας προσαρμόσιμο RGB LED δακτυλίδι στην πλάτη της οθόνης που επιτρέπει στους gamers να αναδείξουν τα αληθινά τους χρώματα.

Λειτουργική.

Η AOC γνωρίζει τι απαιτούν οι gamers, κυρίως λόγω της χορηγίας της ομάδας G2 Esports. Γι’ αυτό το λόγο, δεν αποτελεί έκπληξη η προσθήκη μίας άνετης λαβής μεταφοράς στο πάνω μέρος της βάσης, ώστε οι παίκτες να μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους σε τουρνουά και σε LAN parties. Επιπλέον, οι gamers θα βρουν από μία βάση στήριξης ακουστικών σε κάθε πλευρά για να διατηρούν το γραφείο τους τακτοποιημένο. Η AG273QZ διαθέτει επίσης μία εργονομική βάση που επιτρέπει ρυθμίσεις στο ύψος, την κλίση και την περιστροφή διατηρώντας τους gamers σε μία υγιή στάση. Επιπλέον, η τεχνολογία Flicker-Free και η λειτουργία Low Blue Light ελαχιστοποιούν την κόπωση των ματιών κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων gaming μαραθωνίων. Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν το AOC Game Color, το AOC Shadow Control, έξι game modes (τρία από τα οποία είναι προσαρμόσιμα από τον χρήστη), ένα νέο ανανεωμένο OSD περιβάλλον διεπαφής και ένα νέο OSD λογισμικό (G-Menu).

Η οθόνη AGON AG273QZ της AOC θα είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο σε ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης € 769.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.