Amita Motion: Ανάκληση του χυμού από τον ΕΦΕΤ

Την προληπτική ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα, του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.

Πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική επωνυμία «100% Φυσικός χυμός Amita Motion», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Coca cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης ΑΕ», σε διάφορες συσκευασίες και ημερομηνίες λήξης:

  • Χάρτινη συσκευσασία των 330 ml, με ημερομηνίες λήξης: 8/1/2013, 9/1/2013, 11/1/2013, 12/1/2013, 16/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013 και 6/2/2013
  • Χάρτινη συσκευασία του ενός λίτρου με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013, 6/2/2013, 7/2/2013, 13/2/2013 και 14/2/2013
  • Χάρτινη συσκευασία του 1,5 λίτρου με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013 και 18/1/2013

Ο ΕΦΕΤ άμεσα προχώρησε τόσο σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων, όσο και σε αντίστοιχους εργαστηριακούς ελέγχους αυτών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ενιαίος Φορέας καλεί, παράλληλα, τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά, για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.

Τι απαντά η εταιρία

Ο μικροοργανισμός που βρέθηκε είναι φυσικά αναπτυσσόμενος και δεν προκαλεί καμία βλάβη στη δημόσια υγεία, απαντά η διοίκηση της Coca – Cola 3E.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «ένα από τα 9 φρούτα που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν τη μοναδική γεύση της Amita Motion, αποτελεί την γεννεσιουργό αιτία αυτής της γευστικής απόκλισης. Ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου περιέχει ένα αβλαβή και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό, περιοδικά εμφανιζόμενο κατά τη συγκομιδή και αγροτική επεξεργασία των φρούτων, ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία».

newpost.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.