XBLOG logo @2x

Η AMD παρουσίασε πρωτοποριακή GPU με δίσκο SDD

Η AMD παρουσίασε την κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro SSG η οποία υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις από άλλες GPU χάρη στον ενσωματωμένο SSD δίσκο χωρητικότητας 1 TB.

Ο δίσκος, φυσικά, δεν προορίζεται για αποθήκευση αρχείων. Οι κάρτες γραφικών έχουν μικρές μνήμες (VRAM), και όταν πρέπει να προσπελάσουν μεγάλα αρχεία για επιστημονικές ή μηχανικές εργασίες ή για επεξεργασία βίντεο, οι μνήμες αυτές δεν επαρκούν. Για αυτές τις περιπτώσεις, αντί να διαβάζει τα δεδομένα από τον δίσκο του συστήματος, κάτι που προκαλεί καθυστέρηση, η Radeon Pro SSG χρησιμοποιεί τον SSD της για την προσωρινή αποθήκευση αυτών των αρχείων, έτσι ώστε να τα φορτώνει αμέσως και να έχει καλύτερες επιδόσεις.

Η AMD αναφέρει ότι η AMD Radeon Pro SSG είναι ιδανική για πολλές απαιτητικές εργασίες, όπως εφαρμογές σε επιστημονικά πεδία, δημιουργία περιεχομένου για συσκευές εικονικής πραγματικότητας ή επεξεργασία 8K βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Η κάρτα γραφικών έχει ήδη δοκιμαστεί για rendering ενός raw 8K βίντεο. Στην αρχική επίδειξη, χρησιμοποιώντας μια κλασική κάρτα, το πρόγραμμα έδειχνε ότι έτρεχε με 17 fps, όμως με το που αντικατέστησαν την κάρτα γραφικών με την SSG, τα καρέ ανέβηκαν στα 90 ανά δευτερόλεπτο.

Η ΑMD Radeon Pro SSG είναι ακόμα στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης, όμως η AMD έχει αρχίσει να δέχεται αιτήματα για developer kits, τα οποία θα κοστίζουν $10,000 το καθένα. Η κάρτα θα βγει στην αγορά τον επόμενο χρόνο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.