XBLOG logo @2x

Η Amazon πραγματοποίησε τη πρώτη παράδοση παραγγελίας μέσω drone

Η Amazon κατάφερε με επιτυχία να παραδώσει ένα δέμα σε πελάτη με τη χρήση drone μέσω του προγράμματος Amazon Prime Air. Η φιλόδοξη υπηρεσία του Amazon τελικά όχι μόνο λειτουργεί χωρίς πρόβλημα αλλά μπορεί να γίνει διαθέσιμη σε πολλούς καταναλωτές πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι πιστεύαμε.

Προς το παρόν οι παραδόσεις μέσω Amazon Prime Air μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους έχουν σπίτια με μεγάλη αυλή και μένουν κοντά σε σημείο όπου τρέχει το πρόγραμμα. Τα drones μπορούν να σηκώσουν δέματα με βάρος μικρότερο των 2,6 κιλών και πετάνε μόνο την μέρα και σε καλές καιρικές συνθήκες. Διαφορετικά τα δέματα στέλνονται με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω courier.

Ο πρώτος πελάτης που έλαβε την παραγγελία του μέσω του Prime Air ζει στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. Φαίνεται ότι είναι σινεφίλ, αφού είχε παραγγείλει ένα streaming stick για την τηλεόραση (τύπου Chromecast) και μία σακούλα ποπ κορν.

Για την ώρα η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο σε δύο πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρία θα δεχθεί περισσότερους πελάτες. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη χωρίς έξτρα κόστος και είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την εταιρία επειδή στο μέλλον θα μπορεί να παραδίδει τις παραγγελίες μέσα σε λιγότερο από μία ώρα και ο πελάτης δεν θα πληρώνει μεταφορικά (τουλάχιστον για αρχή). Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα και δεν παρεμβαίνει άνθρωπος στην λειτουργία των drones.

Ακολουθεί το tweet του Jeff Bezos, ιδρυτής της εταιρείας, σχετικά με την παράδοση:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.