XBLOG logo @2x

Alfa Romeo MiTo GTA: Με 240 άλογα για τρελά γκάζια!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το νέο MiTo GTA στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο. Όπως φαίνεται η έκδοση GTA έχει αρκετές διαφορές από την απλή έκδοση του Alfa Romeo MiTo και σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα αγαπηθεί από τους λάτρεις της ταχύτητας.

Η GTA έκδοση θα μοιράζεται τα μηχανικά της μέρη με το Fiat Punto Abarth και θα αποδίδει 240 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 λίτρων. Η μείωση του βάρους προβλέπεται να επιτευχθεί με επεμβάσεις σε ολόκληρο το αμάξωμα, αλλά κυρίως από τη χρήση διαφορετικών μηχανικών στοιχείων.

Η κίνηση του μικρού, αλλά πολύ γρήγορου MiTo, θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς και η GTA έκδοση θα εφοδιάζεται με Q2, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό σύστημα που προσομοιώνει την χρήση μπλοκέ διαφορικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την κατασκευή της έκδοσης GTA αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ελαφριά υλικά, όπως αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

Οι πωλήσεις του νέου MiTo αναμένεται να αρχίσουν το καλοκαίρι, με την τιμή του να ξεκινάει περίπου 2.000 ευρώ χαμηλότερα από την τιμή του Mini Cooper S JCW.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.