Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Ξεσηκωμός και κάλεσμα σε ειρηνική διαμαρτυρία μέσω Facebook

Μέσω του δημοφιλούς social network Facebook οργανώνονται ειρηνικές διαμαρτυρίες για σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6 το απόγευμα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στόχος η ειρηνική διαμαρτυρία για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, χωρίς σημαίες, πλακάτ, κόμματα και οργανώσεις, όπως αναφέρεται στο σχετικό Facebook Event.

Στο Facebook μπορείτε να βρείτε τη σελίδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» (17.348 έχουν κάνει Like τη στιγμή που έγραφα το post), το event «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» (περισσότεροι από 11.000 έχουν πατήσει «Attending»), ενώ αντίστοιχα facebook eventes υπάρχουν και για Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Παραθέτω το κείμενο που μπορεί να δει κανείς στη σελίδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» στο Facebook:

Πολλά λέγονται και ακούγονται για την συγκέντρωση αυτή τις τελευταίες ώρες. Είναι ανάγκη να τονιστεί πως αύριο στις 6 η ώρα, στο Σύνταγμα θα λάβει χώρα μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα πα……ρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε έιδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατίσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του. Ας δείξουμε λοιπόν ότι η σημερινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες, για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε. Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και παρατάξεις. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Πάτρα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

26 Απαντήσεις

 1. Όταν ανέλαβε Πρόεδρος Δημοκρατίας ο κύριος Παπούλιας έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια την επίσκεψη πού τού έκανε η κυρία Άννα-Ψαρούδα-Μπενάκη, τού είπε ολοκάθαρα τότε ότι : τα Εθνικά Σύνορα και η Εθνική Κυριαρχία θα μειωθούν στο όνομα τής ειρήνης. Όλοι τα ήξεραν όλα. Αυτό το βίντεο αξίζει να το βρούν όλα τα μπλόγκς.

 2. Θα φάτε κλωτσιές από τα παιδιά σας εάν δεν ξυπνήσετε, καταστρέφετε τό μέλλον τους.

 3. Ίσως ξυπνήσετε όλοι όταν θα ρίξουν τον μισθό στα 250 Ευρώ γιά καθημερινή δουλειά 10 ωρών, μα τότε θα είναι αργά γιά όλους μας. Όλοι στον ίδιο βούρκο ζούμε τώρα πιά.

 4. Ότι φάγατε φάγατε, όσοι φάγατε, θα αλλάξουν πολλά γιά το κακό όλων μας. Κάθε 3 μήνες θα τρώμε νέα παλούκια όσο θα είμαστε υπάκουοι όπως θέλει η Νέα Τάξη.

 5. Έπρεπε ήδη να είμαστε καθημερινά έξω στους δρόμους τουλάχιστον 8.000.000 Λαός. Ίσως κάποιοι να είστε ακόμη βολεμένοι μα έρχεται και η δική σας η σειρά γιά να χάσετε κι εσείς το βόλεμά σας. Θα γίνουν εφιαλτικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή όλων μας. Ξυπνήστε.

 6. Όποιος σκέπτεται και αντέχει να ακούει αλήθειες ας ακούει ραδιόφωνο στην Αθήνα ή και μέσα από το Διαδίκτυο 97,8 FM από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 8-12 το πρωί. Πρέπει όλοι να μάθουμε να σκεπτόμαστε τώρα πιά, γιά να έχουν ανθρώπινο μέλλον τα παιδιά.

 7. Οι πολιτικοί να κάνουν κομματικές εκδηλώσεις μόνο στα ΚΑΠΗ, εκεί υπάρχουν άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

 8. Το Δόγμα τού Σόκ. Ένα βιβλίο που μάλλον πρέπει να το διαβάσουμε όλοι γιά να καταλάβουμε ότι θα αλλάξουν πολλά γιά το κακό μας, όποιο κόμμα κι αν θα μάς κυβερνάει.

 9. Πρέπει να γίνουμε πάλι Όλοι Έλληνες : Μιλάω, Γράφω, Ντύνομαι, Τρώω, κάνω Τουρισμό ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

 10. Ας ψάξει να μάθει ο Λαός γιά το RFID, λένε ότι ήδη το έβαλαν στην Γερμανία σε 5.000 άτομα, μα και στην Αμέρικα. Είναι καιρός τώρα πιά να ψάχνει ο Λαός και να μαθαίνει πολλά που θα συμβούν. Μη επιτρέπετε στο Σύστημα να σάς διχάζει με το ποδόσφαιρό του ούτε με τα κόμματά του τώρα πιά. Ο Λαός μας πρέπει να είναι ενωμένος, μία γροθιά.

 11. Ψάξτε να μάθετε γιά την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ανήκουν πολιτικοί από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και από το νέο κόμμα τής Συμμαχίας. Ξύπνα Κόσμε.

 12. ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

 13. Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ.

 14. Ει εσείς εκεί κάτω στην Αθήνα. Κάντε κάτι πρωτότυπο που θα κάνει μεγάλη εντύπωση. Διαλέξτε ενα μεγάλο, κατάλληλο τύμπανο. Βρείτε ένα απλό αλλα μοναδικό ρυθμό και κτυπάτε το σε 24ωρη βάση έξω απο τη Βουλή. Με βάρδιες, χιλιάδες πολίτες θα είναι προθυμοι να συμμετέχουν σε αυτή την επαναστατική διαμαρτυρία. Όλοι απο δέκα λεπτά ή και παραπάνω, με τη σειρά. Ξεκινήστε μωρέ, τώρα!!! Θα το παίξουν όλα τα διεθνή κανάλια…..

 15. Κάθε χρόνο τον Αύγουστο που ο Λαός με τις καλοκαιρινές διακοπές ήταν μοιρασμένος εδώ κι εκεί, πάντα κάθε Αύγουστο το Σύστημα έκανε αλλαγές στην ζωή τού Λαού. Τυχαίο ; Δεν νομίζω. Τώρα που ο Λαός είναι ενωμένος και έχει βγεί στους δρόμους, στις πλατείες, οι πολιτικοί μας ποντάρουν στο ότι θα κουραστεί ο Λαός και ότι θα διαλυθεί γιά τις καλοκαιρινές διακοπές του. Ας κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές στις πλατείες αυτό το καλοκαίρι, πιό οικονομικά θα είναι έτσι γιά εμάς Λαέ.

 16. Ίσως να είμαστε πλούσιοι. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι όλοι οι δρόμοι μας γέμισαν με ακριβά αυτοκίνητα και όλες οι μαρίνες είναι γεμάτες από σκάφοι (όχι βάρκες).

 17. Ο Λαός μας πάσχει από Διανοητική Τεμπελιά, γι αυτό θα πάθουμε πολλά στο μέλλον εάν δεν μάθει να σκέπτεται.

 18. Η εκπομπή Πλάκα κάνεις τού Αντέννα δείχνει καθαρά ότι το επίπεδό μας είναι στον πάτο. Δεν έχει ανθρώπινο μέλλον Λαός με τόσο χαμηλό επίπεδο μυαλού.

 19. Το θέμα είναι η Νέα Τάξη που θέλουν να κάνουν Παγκόσμια. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Όποιο κόμμα και εάν θα έχουμε θα υπακούει στην Νέα Τάξη.

 20. Ας ξυπνήσει επιτέλους ο Λαός και ας καταλάβει ότι το θέμα τώρα πιά δεν είναι τα κόμματα, η ουσία είναι το Παγκόσμιο Σύστημα που μάς θέλει Δούλους και να ελέγχει απόλυτα την καθημερινή ζωή μας, τι λέμε, τι κάνουμε, που πάμε, τι γράφουμε, τι τρώμε, πόσο τρώμε, από ποιά ασθένεια πάσχουμε, τα πάντα. Ο Λαός βλέπει το δένερο και χάνει το δάσος. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, ότι το μέλλον μας δεν θέλουν να είναι ανθρώπινο. Ξυπνήστε και δείτε την ουσία όλοι. Χανόμαστε.

 21. Τόσα χρόνια ο Λαός ξεπουλάει την Ελληνική Γλώσσα μας με τα Γκρικλις που θέλει το Σύστημα (ακόμη και τώρα στα χάλια που ζούμε), μετά μάς φταίνε οι πολιτικοί γιά τα πάντα. Από το 1981 ο Λαός δεν έβλεπε τίποτα ; ή μήπως βολευόταν και αδιαφορούσε γιά τα πάντα ενώ τώρα το πρόβλημα κτύπησε και την δική του την πόρτα και αυτό τον τσούζει ; Να μάθουμε να βλέπουμε τις αλήθειες.

 22. Δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτή την Χώρα. Θα φύγουν αυτοί και θα έρθουν ξανά οι προηγούμενοι ή παρόμοιοι τους και θα συνεχιστούν τα μέτρα. Το Σχέδιο τού Συστήματος θα εφαρμοστεί.

 23. Θέλουμε ο Πρωθυπουργός να παίρνει 592 Ευρώ μισθό. Αυτό πρέπει να φωνάζουμε όλοι μαζί με μία φωνή.

 24. Θάθελα πολύ να ξέρω πώς θάταν σήμερα η ευρώπη, αν οι εξεγερμένοι κατά τη γαλλική επανάσταση,γέμιζαν τις πλατείες με τραγούδια μόνον. Και την ελλάδα, κατα τη κατοχή, με αντάρτες όχι στα βουνά με όπλα αλλά με λουλούδια στις πλατείες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.