XBLOG logo @2x

Η Aegean παρουσιάζει τον “neo” στόλο αεροπλάνων της

Η Aegean Airlines θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 15:30 τον νέο στόλο αεροσκαφών Α-320 neo της Airbus που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής αεροπορικής για τα επόμενα χρόνια.

Τα Airbus Α-320 neo έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στους ουρανούς πριν από λίγα χρόνια, και η Aegean τα επέλεξε για να αναβαθμίσει τον στόλο της υπογράφοντας σύμβαση-μαμούθ, άνω των 5 δισ. ευρώ.

Γνωρίστε τα νέα Airbus Α-320 neo

Airbus A320neo
Ένα A320neo της IndiGo, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στην Ινδία

Η σειρά neo, φέρνει νέους, οικονομικότερους, αλλά και αποδοτικότερους κινητήρες, γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων για την αεροπορική. Παράλληλα, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες που καθιστούν τα αεροσκάφη περισσότερο ασφαλή, ενώ αναβαθμίζουν και την εμπειρία πτήσης για τους επιβάτες. Η τακτική της Aegean για τη διαρκή ανανέωση του στόλου της και την τήρηση ενός εξαιρετικά χαμηλού μέσου όρου ηλικίας στόλου αεροσκαφών, αντανακλά ακριβώς την πρακτική αυτή, για την εξασφάλιση ενός ποιοτικού πλεονεκτήματος απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους της οικογένειας A320neo πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή που έγινε στην έδρα της Airbus στην Τουλούζη της Γαλλίας. Μερικές ημέρες αργότερα, το αεροσκάφος έφτασε στην Ελλάδα και σήμερα παρουσιάζεται και επίσημα , ανοίγοντας την αυλαία της νέας εποχής της Aegean.

Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος από τη μεγάλη παραγγελία των 46 νέων αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo και Α321neo, τελικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου έως το 2024 που έχει κάνει η ελληνική εταιρεία, ώστε να ανανεώσει σταδιακά τον στόλο της. Η αρχική παραγγελία του Ιουνίου του 2018 για 30 αεροσκάφη αυτού του τύπου προς την Airbus, ήδη επεκτάθηκε με 16 επιπρόσθετα, χάρη στην υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών αλλά και τα δεδομένα που κατέδειξε η επιτυχία έκδοσης του ομολογιακού δανείου που σύναψε η αεροπορική την περασμένη άνοιξη για τον σκοπό αυτό. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, με στόχο την ένταξή τους στον στόλο της εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομολόγια το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αεροπλάνα φιλικά προς το περιβάλλον

Airbus A320neo
Γιορτάζοντας την πρώτη πτήση στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 με σημαίες από το πιλοτήριο

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν ιδιαίτερα σημαντικά και το αποτύπωμα θορύβου. Παράλληλα με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, ενώ αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς. Και ταυτόχρονα, θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη σταδιακή ανάπτυξη νέων, κυρίως ψηφιακών, υπηρεσιών προς τους επιβάτες της.

Χάρη στην εξέλιξη αυτή, το πρόγραμμα της Aegean Airlines για το 2020 προβλέπει μια νέα επέκταση τόσο σε αεροπλάνα, όσο και σε προορισμούς αλλά και στις προσφερόμενες θέσεις. Στην σαιζόν που ξεκινά την άνοιξη, θα προστεθούν έξι νέα αεροσκάφη, 1,5 εκατ. επιπλέον θέσεις, ώστε μέσα στη χρονιά να φτάσουν συνολικά τις 19,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις! Έτσι, μέσα στο 2020 η αεροπορική θα πετά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων έξι Airbus της οικογένειας A320/321neo που θα παραληφθούν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Πρόκειται για (μακράν) το μεγαλύτερο πτητικό έργο της ιστορίας στη χώρα.

Η παρουσίαση των Airbus Α-320 neo από την Aegean

Με πληροφορίες από: Liberal

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.