XBLOG logo @2x

Η Adobe ανακοίνωσε την απόσυρση του Flash έως το 2020

Η Adobe ανακοίνωσε επιτέλους τον οριστικό θάνατο του Flash. Οι δημοφιλέστεροι browsers (Chrome, Microsoft Edge και Safari) αποκλείουν από πέρσι το Flash περιεχόμενο, αλλά η Adobe ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρσή του.  «Θα σταματήσουμε να αναβαθμίζουμε και να διανέμουμε το Flash Player προς το τέλους του 2020 και ενθαρρύνουμε τους δημιουργούς περιεχομένου να μετατρέψουν το υπάρχον Flash περιεχόμενο σε νέα ανοιχτά φορμάτ,» εξήγησε εκπρόσωπος της Adobe.

Μερικά sites με παιχνίδια, εκπαιδευτικό περιεχόμενο και βίντεο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Flash, και για αυτό η Adobe παραμένει δεσμευμένη να υποστηρίζει αυτή τη τεχνολογία μέχρι το 2020, μαζί με τους συνεργάτες της, τις Apple, Facebook, Google, Microsoft και Mozilla. Η Microsoft αναφέρει ότι σκοπεύει να απενεργοποιήσει το Flash στους Edge και Internet Explorer στα μέσα του 2019, και θα το αφαιρέσει εντελώς από τα Windows το 2020. Η Google λέει ότι θα συνεχίσει να μειώνει τη χρήση του μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ η Mozilla σκοπεύει από τον επόμενο μήνα να αφήνει τους χρήστες να επιλέγουν ποια sites θέλουν να τρέχουν το Flash plugin.

Το Flash κάποτε κυριαρχούσε στο Διαδίκτυο και πολλά καλά sites ήταν φτιαγμένα με Flash. Παρόλα αυτά, το λογισμικό της Adobe ήταν γεμάτο κενά ασφαλείας, δεν έτρεχε σωστά στα smartphones και “άδειαζε” την μπαταρία των laptops γρήγορα. Η Apple έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον θάνατο αυτής της τεχνολογίας (επειδή δεν ήταν φτιαγμένη για φορητές συσκευές και έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των συσκευών), αφού όταν κυκλοφόρησε το iOS πήγε κόντρα σε αυτήν και “έπεισε” τους κατασκευαστές Android συσκευών -που προσπαθούσαν να ενσωματώσουν τον Flash Player σε smartphones και tablets- να το εγκαταλείψουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.