XBLOG logo @2x

Έκδοση άδειας και πιστοποιητικών για Γάμο, Διαζύγιο, Βάπτιση… με ένα κλικ!

Με σκοπό να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται έως τώρα για την έκδοση αδειών και πιστοποιητικών γάμου, διαζυγίου και βάπτισης, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκσυγχρονίζει τις συναλλαγές της με τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία Byte Computers ΑΒΕΕ για την υλοποίηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά στην ανάπτυξη υποδομής Πληροφοριακών Συστημάτων για την εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κύριους τομείς της εκκλησιαστικής διοίκησης.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 1.424.989 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και η υλοποίησή του αναμένεται να διαρκέσει 9 μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει στο σύνολό του την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού εξοπλισμού στις ενορίες, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των 166 ενοριών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 10 ενορίες στις οποίες περιλαμβάνονται: Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Άγιος Διονύσιος Αεροπαγίτης (Κολωνάκι), Κοίμησις Θεοτόκου Φενερωμένης (Χολαργός), Προφήτης Ηλίας (Αγία Παρασκευή), Ευαγγελιστής Λουκάς Πατησίων, Αγία Φιλοθέη (Φιλοθέη), Αγία Σοφία (Ψυχικό), Άγιος Ιωάννης Κυνηγός (λεωφ. Βουλιαγμένης), Αγία Ειρήνη (Αιόλου) και Άγιος Νικόλαος (Καλλιθέα).

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.