XBLOG logo @2x

Η Acer δημιούργησε το πρώτο tablet με Chrome OS

Το Chrome OS έχει βρεθεί σε laptops, desktops, convertibles και all-in-ones υπολογιστές γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στα σχολεία των ΗΠΑ. Σήμερα, μία μέρα πριν παρουσιάσει η Apple ένα οικονομικό iPad που στοχεύει τους φοιτητές, η Acer ανακοίνωσε το πρώτο tablet που βασίζεται στο Chrome OS.

Το tablet έχει την περίεργη ονομασία Acer Chromebook Tab 10 και ουσιαστικά ανταγωνίζεται το οικονομικό iPad της Apple. Ενσωματώνει 9.7-ιντσών οθόνη ανάλυσης 2048 x 1536 pixels (ακριβώς όπως και το iPad), κάμερες μπροστά και πίσω, OP1 επεξεργαστή, 4 GB μνήμη RAM και 32 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα. Έχει επίσης μια θύρα USB-C και υποδοχή ακουστικών.

Το tablet υπολογίζεται ότι έχει αυτονομία εννιά ωρών, όμως το πιο σημαντικό πλεονέκτημά του είναι η υποστήριξη γραφίδας. Το Chromebook Tab 10 έρχεται με μια γραφίδα της Wacom η οποία δεν χρειάζεται φόρτιση και αποθηκεύεται στο κάτω μέρος του tablet.

Acer Chromebook Tab 10 launcher

Τέλος, το Tab 10 τρέχει το Chrome OS και υποστηρίζει και Android apps. Για αυτό ενσωματώνει το Play Store απ’ όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε όποια εφαρμογή ή παιχνίδι θέλετε. Η Acer θα μπορούσε να βάλει Android αλλά το Chrome OS έχει συνδεθεί με τα σχολεία, οι καθηγητές το έχουν ήδη μάθει και είναι πιο εύκολη η διαχείριση του μέσω των cloud εργαλείων που υπάρχουν για το Chrome OS.

Το Acer Chromebook Tab 10 θα κοστίζει $329, ενώ το iPad που θα κυκλοφορήσει αύριο θα κοστίζει $259. Αν και είναι ακριβότερο, η εταιρία προσφέρει τη γραφίδα και μάλιστα μπορείτε να την αποθηκεύετε μέσα στο tablet, σε αντίθεση με το Apple Pencil που θα πρέπει να το αγοράσετε και να το κουβαλάτε ξεχωριστά.

Το tablet θα βγει τον Απρίλιο στη Βόρεια Αμερική και τον Μάιο θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.