XBLOG logo @2x

A ρε κλωτσιές που θέλετε..

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία:

Κινδυνεύουν με «μπλακ άουτ» τα κομπιούτερ των σχολείων

[..] Η κατάσταση φαίνεται πως έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι 150 εργαζόμενοι που ασχολούνται με τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου, το οποίο διασυνδέει τα 11.600 σχολεία της χώρας μεταξύ τους και με το Διαδίκτυο, απασχολούνται τον τελευταίο μήνα χωρίς σύμβαση. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναλάβει την επίβλεψη του δικτύου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, φοβούμενα κυρίως ότι πολλοί εργαζόμενοι θα αναζητήσουν απασχόληση αλλού, ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος κατάρρευσης του δικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποχρεώσεις του ΠΣΔ μόνο προς τον ΟΤΕ ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ και οι υποσχέσεις του υπουργείου για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση έχουν μείνει απλώς υποσχέσεις. [..]

Κατάλαβες; Αλλού κι αλλού έχουν λεφτά να τα σκορπάνε ασύστολα, όπως ας πούμε να κάνουν δεξιώσεις και κοσμικές εκδηλώσεις (ταπεινή κυβέρνηση σου λέει μετά), να αλλάζουν αυτοκίνητα, να διορίζουν δικά τους παιδιά και πάει λέγοντας..

Λεφτά όμως για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν έχουν και ψάχνονται πόσο καιρό να τα βρουν.. Ούτε ανανεώνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους..

Γι΄ αυτό και ο τίτλος του post.. Α ρε κλωτσιές που θέλετε.. Όσοι κάθεστε στην πολυθρονάρα σας και ψάχνετε ακόμα πώς θα δώσετε χρήματα για να σώσετε τη λειτουργία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.. Άντε.. Κλείστε το κι αυτό να τελειώνουμε.. Μην αφήσετε τίποτα όρθιο, κλείστε τα όλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.