XBLOG logo @2x

Κλειστά τα γραφεία της Foxconn εξαιτίας του κοροναϊού

Η επιδημία του κοροναϊού προκαλεί μαζικές διαταραχές σε όλη την Κίνα και έχει επηρεάσει έμμεσα τις αλυσίδες εφοδιασμού των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Έχει ακόμη προκαλέσει μερικές μεγάλες εταιρείες να παραλείψουν φέτος την έκθεση τεχνολογίας MWC για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Τώρα, σύμφωνα με σημείωμα που απέκτησε το Bloomberg, ο κατασκευαστής των iPhone, Foxconn, έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους του να μην επιστρέψουν πίσω στα γραφεία τους στο Shenzhen μετά την παρατεταμένη αργία λόγω της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, η οποία αναμενόταν να λήξει στις 10 Φεβρουαρίου (ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 9 Φεβρουαρίου).

Το μήνυμα της Foxconn

Για να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων μας και να συμμορφωθούμε με τα κυβερνητικά μέτρα πρόληψης του ιού, σας παροτρύνουμε να μην επιστρέψετε στο Shenzhen […] Θα σας ενημερώσουμε για την κατάσταση στην πόλη. Η εταιρεία θα προστατεύσει όλα τα εργασιακά σας δικαιώματα και συμφέροντα. Όσο για την ευτυχισμένη ημερομηνία επανένταξης στο Shenzhen, παρακαλώ περιμένετε για περαιτέρω ειδοποίηση.

Στο Shenzhen βρίσκεται η έδρα της Foxconn, όπου απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους που δεν ζουν στη πόλη. Σημειώστε ότι δεν είναι σαφές εάν το σημείωμα ισχύει μόνο για τους εργαζομένους της Foxconn που κατοικούν στο Shenzhen ή για εκείνους που βρίσκονται σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εργαζόμενοι της Foxconn που επιστρέφουν στο Zhengzhou θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, καθώς αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να μολυνθεί κάποιος μετά την έκθεση της νόσου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.