XBLOG logo @2x

Η Foxconn θα εξαγοράσει τη Belkin και τη Linksys για $866 εκατομμύρια

Η Foxconn, η Ταϊβανέζικη εταιρία που έχει γίνει γνωστή επειδή κατασκευάζει τα iPhone, ανακοίνωσε την εξαγορά της Belkin International για $866 εκατομμύρια σε μετρητά.

Belkin founder Chet Pipkin
Ο Chet Pipkin είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες που δεν έχετε ακούσει ποτέ.

Η Belkin ιδρύθηκε στη Καλιφόρνια στις 18 Απριλίου του 1983 από τον Chet Pipkin και έχει γίνει γνωστή χάρη στην ευρεία γκάμα αξεσουάρ για κινητά και υπολογιστές που διαθέτει, όπως ασύρματους φορτιστές, βάσεις για laptop, καλώδια και θήκες κινητών. Η Belkin έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που το 2013 εξαγόρασε τη Linksys, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οικιακών routers. Ακόμη, η Belkin έχει δημιουργήσει το brand Wemo για έξυπνες συσκευές σπιτιού.

Η Foxconn απ’ ότι φαίνεται θέλει να μπει στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων, καθώς μέχρι σήμερα συνεργαζόταν μόνο με εταιρίες για τη κατασκευή των προϊόντων τους. Η Belkin θα ανήκει στη θυγατρική Foxconn Interconnect Technology, μια εταιρία που εστιάζει στη δημιουργία καλωδίων και υποδοχών σύνδεσης, αλλά θα δουλεύει ανεξάρτητα.

Η Financial Times αναφέρει ότι η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από την επιτροπή των ΗΠΑ για τις ξένες επενδύσεις, κάτι που σημαίνει ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα. Η επιτροπή του Trump πρόσφατα απαγόρευσε την εξαγορά της Qualcomm από τη Broadcom έτσι ώστε να αποτρέψουν θέματα “εθνικής ασφάλειας.” Η Qualcomm και η Broadcom είναι και οι δύο Αμερικάνικες εταιρίες, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκλειστεί και η εξαγορά της Belkin για να μην περάσει η εταιρία στα χέρια των Ασιατών — για αυτό το λόγο η Foxconn υποσχέθηκε να επενδύσει $10 δισεκατομμύρια για να φτιάξει ένα εργοστάσιο στο Ουισκόνσιν.

Η Foxconn εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να επεκταθεί σε νέες αγορές για να μην βασίζεται μόνο στην Apple. Αν η Apple αλλάξει συνεργάτη ή για κάποιο λόγο το iPhone πατώσει στις πωλήσεις, η Foxconn θα χάσει πολλά λεφτά, αφού τα μισά έσοδά της προέρχονται από την Apple.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.