XBLOG logo @2x

Το UFS 3.0 υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες στις μνήμες των κινητών

Όλοι αγαπάμε ένα γρήγορο κινητό, και ενώ τα σημερινά smartphones έχουν γίνει πολύ γρήγορα η τεχνολογία προχωράει μέρα με τη μέρα. Για αυτό τον λόγο ο οργανισμός JEDEC ανακοίνωσε ένα νέο πρότυπο για ακόμα πιο γρήγορους αποθηκευτικούς χώρους σε κινητά – το UFS 3.0.

Όσοι είστε κάτοχοι -νέων- ακριβών κινητών της Samsung, πιθανόν να γνωρίζετε ότι αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν το πρότυπο UFS 2.1. Το UFS 3.0 υπόσχεται το διπλάσιο εύρος ζώνης και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για την ενεργοποίηση (boot) της συσκευής.

UFS 3.0

Οι συσκευές που θα εξοπλίζονται με chip UFS 3.0 και μονό κανάλι (lane) θα μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα με ταχύτητα 11.6 Gbps, δηλαδή το διπλάσιο σε σχέση με το πρότυπο UFS 2.1, ενώ οι συσκευές με δύο κανάλια θα μπορούν να επιτύχουν μέγιστη ταχύτητα έως 23.2 Gbps.

Επιπλέον, το νέο πρότυπο μπορεί να λειτουργήσει σε τάση 2.5V, ενώ σήμερα λειτουργούν στα 2.7V – 3.6V, πλέον αντέχει σε θερμοκρασίες -40°C έως 105°C (ιδανικό για αυτοκίνητα) και βελτιώθηκε ο τρόπος που καταγράφονται η λειτουργία και τα σφάλματα του chip έτσι ώστε να αυξηθεί η αξιοπιστία των δεδομένων.

Τέλος, η JEDEC βελτίωσε το πρότυπο UFS για κάρτες, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποια UFS κάρτα στην αγορά για να επωφεληθεί από αυτό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.