XBLOG logo @2x

Samsung W2018: Ανακοινώθηκε το πρώτο κινητό με φακό f/1.5

Η Samsung έβγαλε ένα νέο κορυφαίο smartphone με top hardware, αλλά δεν είναι η τυπική σας ναυαρχίδα. Ονομάζεται Samsung W2018 και είναι ένα… high-end clamshell Android smartphone. Δηλαδή ένα κινητό με “καπάκι” και αριθμητικό πληκτρολόγιο όπως τα παλιά.

Το Samsung W2018 έρχεται με δύο οθόνες, μία στο μπροστινό μέρος του καπακιού και μία, όπως συνήθως, στο εσωτερικό. Αμφότερες έχουν διαγώνιο 4.2 ίντσες και ανάλυση 1080 x 1920 pixels. Στη καρδιά του κινητού βρίσκουμε τον επεξεργαστή Snapdragon 835, 6 GB μνήμη RAM και 64 GB αποθηκευτικό χώρο.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Samsung W2018 είναι η κάμερα. Ναι μεν στα χαρτιά φαίνεται ότι είναι ίδια με του Galaxy S8 (αισθητήρας 12 MP με 1.4 μm pixels), αλλά είναι η πρώτη κάμερα κινητού με διάφραγμα f/1.5. Το διάφραγμα ουσιαστικά επιτρέπει να περάσει το φως στη κάμερα, επομένως όσο ευρύτερο είναι τόσο το καλύτερο. Προηγουμένως, το LG V30 κρατούσε τον τίτλο ως το κινητό με το ευρύτερο διάφραγμα στα f/1.6. Ουσιαστικά, με διάφραγμα f/1.5 μπορείτε να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες τη νύχτα και καλύτερα πορτρέτα με bokeh εφέ.

Το W2018 τρέχει το Android 7.1.1 Nougat με το Samsung Experience UI. Υποστηρίζει το Bixby και του χρόνου θα αναβαθμιστεί στο Android Oreo.

Η Samsung θα το λανσάρει αποκλειστικά στη Κίνα και δεν έχει σχέδια για παγκόσμια κυκλοφορία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.