XBLOG logo @2x

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν γύρω στις 14:00, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στην κεφαλή της οποίας βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την αστυνομία, με αστυνομικές δυνάμεις τοποθετημένες έξω από το Πολυτεχνείο και έντονη αστυνομική παρουσία κατά μήκος της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία. Την περιφρούρηση του Πολυτεχνείου έχουν αναλάβει φοιτητές και πανεπιστημιακοί, ενώ ο πρύτανης δήλωσε ότι “η πολυτεχνειακή κοινότητα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να περιφρουρήσει όλους τους χώρους τόσο της Πατησίων όσο και της Πολυτεχνειούπολης”.

Στη Θεσσαλονίκη έχει δοθεί εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Πρωτοδικών να εισέλθουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε περίπτωση που τελεστούν αξιόποινες πράξεις. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δε θα χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.