XBLOG logo @2x

1.200.000 ευρώ στους βουλευτές για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» λέει ο λαός, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να πούμε «Βουλευτής κερνάει, βουλευτής πίνει», αφού οι εθνοπατέρες αποφάσισαν να λάβουν 1.200.000 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού…

Το θέμα μπορεί να μην είναι πολύ πρόσφατο, αφού η απόφαση πάρθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύς λόγος για αυτό στα blogs και τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 13986/9938/19-11-2009 απόφαση του προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε κατ΄εξουσιοδότηση της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής (ΦΕΚ 223/Α/13-11-2009), οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές μοιράζονται 1.200.000 ευρώ για αγορές τηλεπικοινωνιακού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής:

  • Επιτραπέζιος ηλεκτρονικούς υπολογιστής
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Επιτραπέζιος ή φορητός εκτυπωτής
  • Πολυμηχάνημα (σαρωτής, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτής)
  • Συσκευή τηλεομοιοτυπίας (φαξ)
  • Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου
  • Τηλεφωνικό κέντρο
  • Δορυφορικός δέκτης

Οι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου θα πάρουν από 5.500 ευρώ ο καθένας για την αγορά των παραπάνω, ενώ όσοι επανεκλέγησαν θα πάρουν 2.500 ευρώ (οι βουλευτές της ΙΓ΄περιόδου που είχαν εκλεγεί και κατά την ΙΒ΄περίοδο) και 3.500 ευρώ (οι βουλευτές της ΙΓ΄περιόδου που είχαν εκλεγεί και κατά τις περιόδους ΙΑ΄και ΙΒ΄).

Για την προμήθεια του παραπάνω εξοπλισμού οι βουλευτές μπορούν να επιλέξουν όποιο προμηθευτή επιθυμούν και μετά οι προμηθευτές θα πληρωθούν τα χρήματα των αγορών από την Βουλή, με καταληκτική ημερομηνία για την αγορά του εξοπλισμού την 30ή Ιουνίου 2010.

Για πολλοστή φορά όπως βλέπουμε οι βουλευτές αποφασίζουν για τον εαυτό τους, εν μέσω μάλιστα μιας πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, την δυσκολότερη ίσως εδώ και πολλά χρόνια. Μα θα μου πείτε όλα τα παραπάνω είναι απολύτως απαραίτητα για τα ασκούν όπως πρέπει τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Ναι, δε λέω, αλλά ας έπαιρναν αυτά τα χρήματα οι νέοι βουλευτές και οι παλιοί ας βολεύονταν με τον παλιό τους εξοπλισμό ή ας αγόραζαν καινούριο με δικά τους χρήματα.

Εμένα ανά 3-4 χρόνια μου αγοράζει το κράτος καινούριο laptop, desktop υπολογιστή και πολυμηχανήματα; Όχι. Όπως οι κύριοι αυτοί έχουν τα φράγκα και τρώνε σε ακριβά εστιατόρια, ταξιδεύουν business class και μένουν σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων με εσωτερικές πισίνες και δε συμμαζεύεται, ας πληρώσουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δουλειά τους.

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιοι είναι αυτοί που εξάντλησαν  αυτά τα λεφτά για την αγορά του εξοπλισμού και ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν πιο συνετές και συμφέρουσες αγορές, όπως επίσης και ποιοι προτίμησαν να μην αγοράσουν τίποτα από τα παραπάνω με τα χρήματα αυτά (αν υπάρχουν τέτοιοι).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.