XBLOG logo @2x

Ψήφος εμπιστοσύνης και πράσινα άλογα

Με 152 ψήφους υπέρ και 148 κατά ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Νωρίτερα, προηγήθηκαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού. Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζονται επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, κλείνοντας με την ομιλία του την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. [news.ert.gr]

Έτυχε χθες το βράδυ πριν πέσω για ύπνο, κάνοντας ζάπινγκ να πέσω στην ΕΤ1, που είχε αναμετάδοση από το κανάλι της Βουλής. Εκείνη την ώρα έλεγαν τα ονόματα όλων των βουλευτών και τι ψήφισε ο καθένας, δηλαδή ναι ή όχι, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Εκείνη την ώρα αυτή τη διαδικασία την είδα λίγο κοροϊδία, μούφα, δε ξέρω πώς να το πω. Γιατί; Μαντέψτε τι ψήφισαν οι βουλευτές.. Οι 152 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ναι και οι 148 βουλευτές των άλλων κομμάτων ψήφισαν όχι. Άρα τι ολομέλειες για ψήφο εμπιστοσύνης και πράσινα άλογα, αφού κάθε φορά που η Κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του Κοινοβουλίου, όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψηφίζουν ναι και όλοι οι άλλοι όχι.

Φυσικά αυτά λογικά προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής κλπ, αλλά μου φαίνεται λίγο κάπως σαν διαδικασία. Δηλαδή να βλέπω ας πούμε όσο η διαδικασία προχωρούσε προς το τέλος της να έχει φύγει η μισή Βουλή και στο τέλος οι βουλευτές της ΝΔ να χειροκροτούν μερικά λεπτά και μετά να συγχαίρουν τον Καραμανλή, λες και υπήρχε περίπτωση να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.