XBLOG logo @2x

Υπουργείο Παιδείας: Νέο Site με Μόλις 150 Ευρώ!

Επιτέλους φαίνεται ότι μπαίνει μια τάξη όσον αφορά το οικονομικό μέρος των site των υπουργείων και δημόσιων φορέων/οργανισμών γενικότερα, τα οποία μέχρι τώρα κόστιζαν μία μεγάλη περιουσία στους φορολογούμενους, με την σπατάλη χρημάτων στην κατασκευή sites να είναι ανεξέλεγκτη!

Το site του υπουργείου Παιδείας μετά από εννιά χρόνια λειτουργία ανανεώθηκε πλήρως, αλλάζοντας και domain name. Έτσι από εκεί που το ξέραμε ως www.ypepth.gr, πλέον θα το επισκεπτόμαστε στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr!

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου, το έργο υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου. Η χρονική διάρκεια του έργου ήταν 3 μήνες, η υλοποίηση έγινε με χρήση ανοιχτού λογισμικού και η συνολική δαπάνη του δημοσίου ήταν 150 Ευρώ.

Στην ομάδα έργου συμμετείχαν οι Σωτήρης Μεϊντάνης, Χαράλαμπος Γιαννακός, Γιώργος Καλέμης, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη και συνέδραμαν όλες οι διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Πέρα από την επίσημη ροή ειδήσεων του Υπουργείου, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του Υπουργείου.

Τέλος, στους άμεσους στόχους του Υπουργείου με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση του νέου Δικτυακού του τόπου περιλαμβάνονται: η αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, η  πλήρης εναρμόνιση με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία, η ολοκλήρωση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και η σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.