XBLOG logo @2x

ΥΠΕΧΩΔΕ: Ρυθμιστικό Σχέδιο για την αποσυμφόρηση της Αττικής

Αθήνα, Θέα από Divani Caravel roof garden

Ορίζοντα 20ετίας έχει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον προσεχή Νοέμβριο.

Βάσει του σχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, θα δοθεί έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με κύριο μέσο το μετρό, που μαζί με τον Προαστιακό θα καλύπτουν το 85% του λεκανοπεδίου με 8 γραμμές, που θα έχουν συνολικό μήκος 220 χιλιόμετρα και θα αποτελούνται από 200 σταθμούς.

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο επίσης προβλέπει τη δημιουργία Ειδικής Υπηρεσίας με σκοπό την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Δεν παύουν να ισχύουν οι αρμοδιότητες που έχουν οι νομαρχίες και προβλέπονται από τη νομοθεσία, ωστόσο η ειδική αυτή υπηρεσία θα κατεδαφίζει τα αυθαίρετα, χωρίς να κρίνει ποια κτίσματα είναι αυθαίρετα.

Άντε να δούμε πότε και με τι μέσα θα πετύχουμε τελικά αυτή την αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας, αν και προσωπικά είμαι απαισιόδοξος. Βλέπω την απέραντη τσιμεντούπολη να γίνεται ακόμα πιο απέραντη, τη χρήση αυτοκινήτου να αυξάνεται στο χρόνο και τίποτα να μη μπορεί να το σταματήσει όλο αυτό.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα και να μελετήσετε αναλυτικά το ρυθμιστικό σχέδιο μπορείτε να κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία .doc από το site του ΥΠΕΧΩΔΕ:

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.