XBLOG logo @2x

Υβριδικό αυτοκίνητο από την Ferrari

Ferrari Hybrid

Η ιταλική εταιρεία δέχεται κατά καιρούς αρκετές πιέσεις, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Η λύση απ΄ότι φαίνεται ακούει στο όνομα υβριδικό σύστημα κίνησης και δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο δείγμα πριν το τέλος του έτους (αλλά σίγουρα μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης) και ειδικότερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Το L.A. είναι γνωστό ότι έχει τα πιο αυστηρά όρια όσον αφορά τους ρύπους αλλά από την άλλη είναι και μια τεράστια αγορά για τη Ferrari που δεν μπορεί να της γυρίσει την πλάτη. Η λογική του downsizing θα εφαρμοστεί και στις μελλοντικές Ferrari, αφού οι μεγάλου κυβισμού ατμοσφαιρικοί V8 και V10 θα δώσουν τη θέση τους σε υπερτροφοδοτούμενα σύνολα (είτε με compressor είτε με turbo) με σαφώς μικρότερους κυβισμούς και λιγότερους κυλίνδρους.

Παράλληλα, τα σχέδια που διέρρευσαν δείχνουν ότι η ιταλική φίρμα έχει σκοπό να παρουσιάσει και μια τετρακίνητη έκδοση με την κίνηση να μεταφέρεται χωριστά από τον βενζινοκινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω και εμπρός άξονα αντίστοιχα, όπως στα Peugeot. Τέλος, η υβριδική Ferrari είναι πιθανό να καταναλώνει και το βιοκαύσιμο Ε85.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.