XBLOG logo @2x

Το iTunes No1 κατάστημα πώλησης μουσικής στην Αμερική

iTunes

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes ξεπέρασε το Wal-Mart και έγινε το νούμερο ένα κατάστημα πώλησης μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, βάσει των τελευταίων στοιχείων της NPD Group. Με πάνω από 50.000.000 πελάτες, το iTunes πούλησε πάνω από 4 δισεκατομμύρια τραγούδια και περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο μουσικό κατάλογο με πάνω από 6.000.000 τραγούδια.

Ο Eddy Cue, αντιπρόεδρος του iTunes, δήλωσε σχετικά: «Λανσάραμε το iTunes πριν από περίπου πέντε χρόνια, και τώρα έγινε το νούμερο ένα κατάστημα πώλησης μουσικής στον κόσμο. Είμαστε κατενθουσιασμένοι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες μας που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτήν την απίστευτη επιτυχία».

Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε η NPD Group με την έρευνα αγοράς MusicWatch, η οποία υπολογίζει τις μονάδες που αγοράστηκαν από πελάτες την τελευταία εβδομάδα και υπολογίζει ένα CD με 12 tracks, αποκλείοντας τις ασύρματες συναλλαγές, το iTunes είναι το μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του αριθμού τραγουδιών που πωλήθηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2008.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.