XBLOG logo @2x

Το πρώτο bug του iPhone 4

Αυτό ήταν το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από την Apple! Το νέο iPhone να έχει πρόβλημα με το σήμα όταν το ακουμπάτε με τα χέρια σας! Αδιανόητο αλλά συμβαίνει στα αλήθεια. Η πρώτη αναφορά του προβλήματος έγινε στο Mac Rumors Forum και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί… όταν βάζετε τα χέρια σας γύρω από το iPhone, ακουμπάτε δηλαδή το περίβλημα που είναι συγχρόνως και η κεραία του, έχει σαν αποτέλεσμα να πέσει το σήμα ή ακόμα και να μην έχει καθόλου σήμα.

Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι θα είναι κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό ή κάποιος θα κάνει αυτό το trick για εντυπωσιασμό. Οι αναφορές όμως άρχισαν να πληθαίνουν και πολύ σύντομα έγινε εμφανές ότι πρόκειται για κατασκευαστικό bug του iPhone. Στο Gizmodo μπορείτε να δείτε αναφορές από 16 χρήστες με βίντεο που δείχνουν πως το iPhone χάνει τις «μπάρες» του σήματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο άρθρο του Gizmodo έχει το update #17. Στο «πείραμα» που κάνει αυτός, το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο χρήστης συνδέει τις δύο κεραίες με ένα κλειδί. Δηλαδή κάνει ένα κύκλωμα, γιατί το κλειδί είναι αγωγός του ηλεκτρισμού.

Μόλις το κάνει αυτό και χωρίς να το ακουμπάει καν το σήμα αρχίζει να μειώνεται. Από ότι φαίνεται αυτή είναι και η αιτία του προβλήματος. Όταν ακουμπάει κάποιος με τα χέρια του το περίβλημα του iPhone 4 «κάνει κύκλωμα» και συνδέει τις κεραίες του iPhone και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνονται.

Μια άλλη εξήγηση από το Wired είναι ότι ο ανθρώπινος ιστός επιδρά στην κεραία, καθώς όταν ακουμπάμε την κεραία το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς της μετατρέπεται σε θερμική και χάνεται.

Μένει να δούμε τώρα ποια θα είναι η απάντηση της Apple. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι δεν το βρήκαν αυτό το πρόβλημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Μήπως είναι ένα τρικ για να πουλήσουν ακόμα περισσότερες θήκες;

Αν τελικά αποδειχθεί ότι αυτό είναι πράγματι πρόβλημα του iPhone θα σας επηρεάσει στην απόφαση να αγοράσετε το iPhone 4 όταν έρθει στην Ελλάδα;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.