XBLOG logo @2x

Το νέο chip της Qualcomm με 1,3 GHz CPU: QSD80650A Snapdragon

Qualcomm Snapdragon CPU

Μπορεί ακόμα οι επεξεργαστές των κινητών τηλεφώνων, να μην αγγίζουν σε καμία περίπτωση τις ταχύτητες των επεξεργαστών που διαθέτουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ωστόσο νομίζω πως η Qualcomm βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αρκετά κοντά στο να πλησιάσει την ταχύτητα ενός επεξεργαστή Atom.

Πριν μερικούς μήνες είχαμε παρουσιάσει το αναμενόμενο Toshiba TG01 το οποίο θα φοράει επεξεργαστή  Qualcomm χρονισμένο στο 1 GHz. Απ ότι φαίνεται όμως αυτή η ταχύτητα δεν θα είναι η κορυφαία  των επεξεργαστών της Qualcomm, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο chip το οποίο θα διαθέτει CPU χρονισμένο στα 1,3 GHz.

To QSD80650A Snapdragon ( αυτή είναι η ονομασία του νέου chip) εκτός από τον ταχύτατο επεξεργαστή στα 1,3 GHz θα διαθέτει δυνατότητα απεικόνισης 2D και 3D, Bluetooth 2.1, δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής  βίντεο HD καθώς και ενσωματωμένο δέκτη GPS.

Ξέρετε όμως τι κάνει το QSD80650A Snapdragon ακόμα πιο ξεχωριστό; Μα φυσικά η κατανάλωση μπαταρίας η οποία σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται να είναι μικρότερη από την κατανάλωση του 1 GHz CPU.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν ανακοινωθεί κάποια μοντέλα που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο CPU, ωστόσο νομίζω ότι θα δούμε σύντομα εταιρείες να ανακοινώνουν Windows κινητά με το συγκεκριμένο CPU.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.