XBLOG logo @2x

Το μεσημέρι τα μηχανάκια κατέβαιναν την Αλεξάνδρας από το πεζοδρόμιο!

Σήμερα το μεσημέρι κατέβαινα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με το τρόλλεϋ. Η κίνηση ομολογώ ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ουρές ατελείωτες, μποτιλιάρισμα, σταμάτα-ξεκίνα συνέχεια κλπ.. Βέβαια με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ευτυχώς οι μετακινήσεις λόγω της λεωφορειολωρίδας γίνονται πιο γρήγορα, όταν βέβαια οι λεωφορειολωρίδες δεν παραβιάζονται, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Σε κάποια φάση λοιπόν, μετά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, άρχισα να βλέπω μηχανάκια να καβαλάνε το πεζοδρόμιο και για να αποφύγουν την κίνηση, να κατεβαίνουν όλη την Αλεξάνδρας από το πεζοδρόμιο! Το έκανε ένας, το είδαν και αρκετοί άλλοι και είπαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του! Κάποιοι κινούνταν με αρκετά γρήγορα στο πεζοδρόμιο, αδιαφορώντας για τους πεζούς, όμως ευτυχώς υπήρχαν και άλλοι που πήγαιναν πιο σιγά, τσεκάροντας παράλληλα μήπως υπήρχε κάποιο μπλόκο της τροχαίας πιο κάτω και φάνε καμιά κλησούλα μεσημεριάτικα..

Φυσικά εγώ μέσα από το τρόλλεϋ, κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είδα και τροχονόμους σε ορισμένες διασταυρώσεις, αλλά και ζητάδες κλπ να κινούνται στην κάθοδο της Αλεξάνδρας και αναρωτιέμαι κανενός το μάτι δεν είδε τα μηχανάκια στο πεζοδρόμιο; Και εκνευρίζομαι γιατί, ειδικά στην Αλεξάνδρας, βλέπω συνέχεια μπλόκα δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου να γράφουν όσους μπαίνουν παράνομα στη λεωφορειολωρίδα, μόνο αυτό. Για άλλες παραβάσεις δε κοιτάει κανείς; Όπως πχ ότι μπροστά στα μάτια τροχονόμων αρκετοί παραβιάζουν ερυθρό σηματοδότη κλπ..

Μου τη δίνει τα πρωινά που βλέπω τροχονόμους στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας και στα γύρω τετράγωνα, οι οποίοι τοποθετούνται εκεί όχι για να ρυθμίσουν την αυξημένη ροή των αυτοκινήτων εκείνες τις ώρες, αλλά για να ανοίξουν δρόμο όταν περνάει κάνας υπουργός, βουλευτής κλπ.. Και μετά καβαλάνε τις μηχανές τους και φεύγουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.