XBLOG logo @2x

«Το Κουτί της Λήθης»: Τελευταία παράσταση αύριο!

Guest Post από την Ορελή Τζεμπελίκου

Πριν δύο εβδομάδες είδα την παράσταση «Το Κουτί της Λήθης» στο Bios στην Πειραιώς και μιας και το διασκέδασα πολύ και αύριο (07/04) είναι η τελευταία παράσταση, θα ήθελα να προτείνω και σε άλλους να μην την χάσουν, γιατί βγάζει πολύ γέλιο κι απευθύνεται κυρίως σε έξυπνους και με χιούμορ ανθρώπους!

Το όλο concept περιστρέφεται γύρω από ένα κουτί με άγνωστο περιεχόμενο που εγκαταλείπεται σε ένα παγκάκι ενός πάρκου από μια άγνωστη κοπέλα που διατάσσει έναν άντρα που κάθεται εκεί διαβάζοντας την εφημερίδα του να το προσέχει ως κόρην οφθαλμού: «Μην το κουνήσεις, μην το γείρεις, μην το χτυπήσεις, μην το ανοίξεις» χωρίς, όμως, να του διευκρινίζει γιατί!

Το θέατρο του παραλόγου ξεκινά όταν γύρω του μαζεύονται περίεργοι περίοικοι (!!) και αναλύουν το πιθανό περιεχόμενό του, αναπτύσσοντας ο καθένας την δική του θεωρία, με κοινό σημείο ότι όλοι είναι επηρεασμένοι από τα σημεία των καιρών και το φόβο που προκαλεί η επερχόμενη (στη φαντασία τους) τρομοκρατική επίθεση!

Η παράσταση είναι πολύ καλοστημένη και ιδιαίτερα προσεγμένη μέχρι την παραμικρή της λεπτομέρεια!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και το υπόλοιπο cast δεν υστερεί καθόλου! Αν και μικρή σε διάρκεια (60 λεπτά), το γεγονός ότι έχει γρήγορο ρυθμό και έντονο χιούμορ δε σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Παρ΄όλα αυτά θα τύχει να χάσεις κάποιες ατάκες επειδή γελάς ακόμα με τις προηγούμενες!

Επειδή η παράσταση παίζεται ήδη για δεύτερη χρονιά και μόνο για 14 παραστάσεις φέτος, εάν δεν έχετε ήδη κανονίσει κάτι για αύριο μην την χάσετε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.