XBLOG logo @2x

Το Βήμα, Στροφή στο ίντερνετ μετά το τέλος της καθημερινής έκδοσης

Είναι πλέον γνωστό ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα” σταμάτησε χθες, συνεχίζεται η έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας, ενώ πλέον το βάρος πέφτει στο ίντερνετ, με τον ΔΟΛ να ανακοινώνει ότι τον Ιανουάριο του 2011 θα ανοίξει τις πύλες της μία εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα.

Όπως διάβασα στο σχετικό άρθρο στο tovima.gr, η έντυπη έκδοση του ΒΗΜΑτος την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου πούλησε μόλις 8.000 φύλλα, ενώ περισσότεροι από 82.000 αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση. Αυτό και μόνο λέει πολλά.

Οι πωλήσεις των εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά) κατρακυλούν συνεχώς, το ίντερνετ ανεβαίνει, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε αυτό, όλο και περισσότερος κόσμος πλέον έχει ως συνήθειά του όχι να πάει στο περίπτερο για να αγοράσει εφημερίδα ή περιοδικό, αλλά να ανοίγει καθημερινά τον υπολογιστή του και να σερφάρει.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας ή ότι δεν θα γίνουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στα εκδοτικά συγκροτήματα που ανέστειλαν ή που θα αναστείλουν την έκδοση εφημερίδων ή περιοδικών, ρίχνοντας το βάρος τους στο ίντερνετ (δεν είναι μόνο ο ΔΟΛ που ανέστειλε την έκδοση του ΒΗΜΑτος).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.