XBLOG logo @2x

Τιμές στα τρόφιμα: Οι πολίτες ανησυχούν περισσότερο από την ύφεση

τρόφιμα

Μπορεί οι πολίτες πολλών χωρών του κόσμου να τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με έρευνα του BBC World, ωστόσο αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει πιο πολύ τον κόσμο είναι οι τιμές των τροφίμων που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και όχι η ύφεση στην οικονομία.

Από την έρευνα προκύπτει πως η ανησυχία του κόσμου είναι αρκετά έντονη για τις τιμές των τροφίμων. Συγκεκριμένα, οι αυξημένες τιμές των τροφίμων έχουν επηρεάσει “αρκετά” το 29% των ανθρώπων και “πολύ” το 47% όσων ρωτήθηκαν.

Το 70% των ερωτηθέντων από περίπου 30 χώρες θεωρούν ότι είναι αναγκαίες οι “μεγάλες μεταρρυθμίσεις” στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

Σε 15 χώρες της G-20 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, το 65% έχει την ίδια άποψη και το 62% θεωρεί ότι ανάλογες αλλαγές είναι απαραίτητες και στις εθνικές οικονομίες.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 24 Νοεμβρίου 2008 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2009 σε περίπου 30 χώρες, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων και τηλεφωνημάτων.

Οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα είναι: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Γκάνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Κένυα, Μεξικό, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.