XBLOG logo @2x

Τεκμήρια για όλους, πλην συνταξιούχων

Επιτέλους το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και μια θετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς. Ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» διευκρινίζει ότι τα νέα τεκμήρια δε θα αφορούν τους συνταξιούχους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το 2009 δεν θα αυξηθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης των τσιγάρων και των ποτών.

Αναφερόμενος στους στόχους του προϋπολογισμού του 2009, ο κ. Μπέζας επισημαίνει ότι «η αύξηση των εσόδων το 2009 δεν προέρχεται από την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, όπως ισχυρίστηκαν με λαϊκίστικο τρόπο τα στελέχη της αντιπολίτευσης».

Τονίζει ακόμη ότι «η αύξηση των εσόδων προκύπτει από την ανάπτυξη που διατηρείται και το 2009, από την αύξηση των εισοδημάτων, από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, όπου εφαρμόζεται ο σχετικός νόμος που έχει ψηφιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Επίσης, ο κ. Μπέζας στην συνέντευξή του διευκρινίζει πως, εκτός από το ότι δεν θα υπάρχουν φορολογικές επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους, προβλέπεται, για τα μεσαία τουλάχιστον εισοδήματα, μείωση του κεντρικού φορολογικού συντελεστή από το 27% στο 25% το 2009.

Τέλος, επισημαίνει πως η γενική αβεβαιότητα, καθώς και η επιβάρυνση της οικονομικής δραστηριότητας έχει επιπτώσεις σε όλες τις χώρες.

Έχω την εντύπωση πάντως ότι από το 2009 πολλοί, προκειμένου να αποφύγουν τους φόρους, θα το παίζουν συνταξιούχοι των 500 ευρώ…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.