XBLOG logo @2x

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής. Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών, ευρωβουλευτών, πρώην βουλευτών και ευροβουλευτών, καθώς και αυτών που είναι υπεύθυνοι στα κόμματα, συγκεκριμένα δηλαδή δόθηκαν τα πόθεν έσχες 517 ατόμων.

Οι πιο εύποροι είναι ο Αλέκος Αλαβάνος (ΣΥΝ) και ο Κώστας Καραμανλής (ΝΔ), ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ), ενώ η Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) ανήκει και φέτος στους μη έχοντες.

Ο έλεγχος των δηλώσεων των πολιτικών για τα περιουσιακά τους πραγματοποιήθηκε από Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, οι οποίοι επιλέχθηκαν από μεγάλα ελεγκτικά γραφεία της Ελλάδας, ενώ στην επιτροπή μετείχαν πέντε βουλευτές που εκπροσωπούσαν τα κόμματα και τρεις ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Μέχρι χθες υπήρχε στο site του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ειδικό τμήμα με όλα τα ονόματα των πολιτικών και τα πόθεν έσχες τους σε pdf, το οποίο σήμερα από ότι είδα δεν υπάρχει. Έριξα μια ματιά και στο site της Βουλής των Ελλήνων, αλλά δυστυχώς ούτε και εκεί βρήκα κάτι σχετικό, αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να ανεβάσουν τα αρχεία εκεί, προκειμένου να έχει πρόσβαση όποιος θέλει να δει τα πόθεν έσχες. Ήθελα να ρίξω μια ματιά στα πόθεν έσχες μερικών πολιτικών, έτσι από περιέργεια που λένε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.