XBLOG logo @2x

Τα νέα χαρακτηριστικά του Windows Live Messenger

Διά στόματος του CEO της Microsoft, Steve Balmier, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας μάθαμε για τα νέα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνονται στη νέα γενιά του Windows Live Messenger, που θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες…

Η νέα έκδοση του Messenger θα συγκεντρώνει updates από social networks όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn, επιτρέποντας σε φίλους να μοιράζονται, να σχολιάζουν και να στέλνουν μηνύματα μέσω αυτών των δικτύων, όλα μέσα από το Messenger. Ο Messenger θα αντλεί επίσης ενημερώσεις από άλλα sites που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας (ακόμα κι αν εσείς δεν τους χρησιμοποιείτε), όπως τo Flickr, το YouTube, το Zoo.gr και άλλα.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Messenger κατά τη γνώμη μου είναι και το ότι θα είναι διαθέσιμη εφαρμογή για Windows phones, iPhone και άλλα smartphones… Όχι ότι μέχρι τώρα δε μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Messenger στο smartphone ή το iPhone, αφού εφαρμογές τύπου eBuddy λειτουργούν μια χαρά, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα να έχουμε επίσημη εφαρμογή από την ίδια τη Microsoft.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Windows Live Messenger

  • High definition video chat: Ο νέος Messenger προσφέρει τη δυνατότητα video chat υψηλής ανάλυσης σε πλήρη οθόνη. Επιπλέον, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία βίντεο συνομιλία και ταυτόχρονα να παίζετε ένα παιχνίδι, να ανταλλάσσετε φωτογραφίες ή να κάνετε chatting.
  • Messenger για δημοφιλή smartphones: Πλέον μπορείτε να έχετε το Messenger σε Windows phone, iPhone και άλλα κορυφαία smartphones. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας, καθώς και στα social updates σας, θα μπορείτε να ξεκινήσετε μία συνομιλία, να μοιράζεστε φωτογραφίες και να ενημερώνετε το status σας, όπου κι αν βρίσκεστε.
  • Ενσωμάτωση αποτελεσμάτων αναζητήσεων μέσω του Bing: Έτσι γίνεται ευκολότερη η προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο από όλο το internet, χωρίς να απαιτείται έξοδος από το παράθυρο συνομιλίας.
  • Messenger Connect: Επιτρέπει σε οποιοδήποτε website να ενσωματώσει το Messenger, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε και να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους φίλους που έχετε στο Messenger. Έτσι, οι φίλοι σας μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενημερώσεις από εκεί μέσω του Messenger, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν επιπλέον λογαριασμούς και δίκτυα.
  • Οι σημαντικότερες στιγμές των φίλων σας: Αυτή η νέα προβολή με social updates έχει σχεδιαστεί γύρω από τις «αγαπημένες» σας επαφές, ώστε οι ενημερώσεις τους να έχουν πάντα προτεραιότητα.
  • Ενιαία λίστα επαφών: Από τη στιγμή που όλα αυτά τα δίκτυα και οι ενημερώσεις θα ενοποιηθούν, θα καταργηθούν οι διπλές καταχωρήσεις επαφών και θα δημιουργηθεί μία κεντρική λίστα φίλων με όλους τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου με αυτούς (σε όλα αυτά τα δίκτυα).
  • Συγχρονισμένα status updates: Με την ανάρτηση μιας ενημέρωσης στο Messenger, μπορεί να συγχρονιστεί αυτομάτως το status σας σε άλλα δίκτυα και αντιστρόφως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Microsoft, περισσότεροι από 320 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger κάθε μήνα, αποστέλλοντας 10 δις μηνύματα καθημερινά. Τέλος, το Messenger διατίθεται σε περισσότερες από 76 αγορές και 48 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από το download.live.com θα μπορέσουμε να κατεβάσουμε την νέα έκδοση του Messenger όταν αυτή είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.