XBLOG logo @2x

Τα κινητά τηλέφωνα εξαφανίζουν τις μέλισσες!

Ένα φαινόμενο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, άρχισε να παρατηρηρείται τελευταία και σε χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ εδώ και αρκετούς μήνες έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται μέλισσες και κυψέλες ολόκληρες, κάτι που πιθανόν έχει αρχίσει να συμβαίνει εδώ και μερικά χρόνια κατά τους ειδικούς. Οι χώρες στις οποίες παρατηρείται το φαινόμενο αυτό στην Ευρώπη είναι η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία και τέλος η Ελλάδα.

Αρχικά οι επιστήμονες και οι ειδικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν το φαινόμενο αυτό λέγοντας ότι οφείλεται πιθανόν στις κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, όμως νεότερες έρευνες στη Γερμανία έδειξαν ότι οι μέλισσες διαταράσσονται όταν βρεθούν κοντά σε γραμμή υψηλής τάσης.

Άλλη έρευνα επίσης έδειξε ότι σε κυψέλες που βρίσκονται κοντά σε κινητά τηλέφωνα, οι μέλισσες αρνούνται να επιστρέψουν σε αυτές, ενώ τέλος οι επιστήμονες καταλήγουν ότι όταν οι μέλισσες είναι κοντά σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αποπροσανατολίζονται για να πεθάνουν λίγη ώρα αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα στην Independent.

Ήμουν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε στην επιφάνεια και κάποια τέτοια είδηση. Τη στιγμή που όλη αυτή η ακτινοβολία βλάπτει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, δε θα μπορούσε να μη βλάπτει και κάποιους άλλους οργανισμούς, αν και αυτό δε το λέω με απόλυτη σιγουρία, αφού ειδικός δεν είμαι 🙂

Για να δούμε τι θα δείξουν μελλοντικές έρευνες..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.