XBLOG logo @2x

Ταυτοποίηση Καρτοκινητών, Πόσοι έτρεξαν στα καταστήματα τις πρώτες μέρες;

Ταυτοποίηση καρτοκινητών

Πέρασε ήδη η πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε η εφαρμογή του Νόμου 3783/2009 για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών συνδέσεων που οφείλουν να προχωρήσουν οι κάτοχοί τους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010. Οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, προσέρχονται στα καταστήματα των εταιριών Cosmote, Vodafone, Wind, υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 προς την ΕΕΤΤ, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Πόσοι ταυτοποίησαν τα καρτοκινητά τους;

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχα από την Wind μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 20.000 καρτοκινητά, ενώ κατά μέσο όρο ταυτοποιούνται 2.500 συνδέσεις καρτοκινητής καθημερινά στα 400 καταστήματα της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. Για να δούμε αν οι περισσότεροι κάτοχοι καρτοκινητών αφήσουν την ταυτοποίηση για τις τελευταίες μέρες, αφού ως γνωστόν οι Έλληνες είμαστε λίγο της “τελευταίας στιγμής” σε κάτι τέτοια.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Αν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη της σύνδεσης.
  • Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.
  • Η διαδικασία ταυτοποίησης αφορά μόνο τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας και όχι τους υφιστάμενους συνδρομητές συμβολαίου των εταιριών και γίνεται εντελώς δωρεάν.
  • Σημειώνεται ότι για όσους δεν προσέλθουν στα καταστήματα των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) για ταυτοποίηση των συνδέσεων καρτοκινητής που διαθέτουν μέχρι τις 30/7/2010, οι εταιρίες υποχρεούνται να διακόψουν άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και αν οι κάτοχοι των καρτοκινητών αυτών κατέβαλαν οικονομικό αντίτιμο προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.