XBLOG logo @2x

Ταινία: Ραντεβού στον αέρα [Up In The Air]

Σε περιόδους  κρίσης και φυσικών καταστροφών υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που κάνουν τρελές δουλειές! Μια από αυτές είναι και η εταιρία για την οποία εργάζεται ο George Clooney, που αναλαμβάνει να απολύει κόσμο, κάνοντας την “βρώμικη” δουλειά των αφεντικών. Επίκαιρη όσο ποτέ αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς με πολλές πιθανότητες και για ένα βραβείο στα φετινά Όσκαρ.

Ο σκηνοθέτης Jason Reitman θέλησε να αναδείξει το θέμα της οικονομικής κρίσης πολύ πριν αυτή χτυπήσει την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο με τόσο έντονο τρόπο. Χρειάστηκε λοιπόν να διασκευάσει το αρχικό σενάριο, προσθέτοντας μάλιστα τις μαρτυρίες πραγματικά απολυμένων στην κάμερα, από τους οποίους ζήτησε να πουν αυτά που δεν μπόρεσαν τη στιγμή της απόλυσής του. Ανάμεσα τους και ο “δικός” μας Zach Galifianakis.

Ο πρωταγωνιστής George Clooney είναι ο Ryan Bingham, ένας άνθρωπος που ταξιδεύει ασταμάτητα απολύοντας κόσμο, απομονωμένος όμως από τους δικούς του και χωρίς πραγματικές ανθρώπινες επαφές. Όλα αλλάζουν για εκείνον όταν συναντά τις επίσης εργασιομανείς Vera Farmiga και Anna Kendrick που, η κάθε μία με τον τρόπο της, θα τον κάνουν να αναθεωρήσει τις μέχρι τότε απόψεις τους για τη ζωή.

Παρόλο που η ταινία πραγματεύεται ένα τόσο δύσκολο κοινωνικό θέμα δεν πρόκειται για ένα δράμα, αλλά για μια πολύ καλή κωμωδία. Αληθινή, άμεση, αποκαλυπτική δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δεμένη, με καλογραμμένους χαρακτήρες που συναντάμε στις μέρες μας, καλή αίσθηση του χιούμορ και πικρές αλήθειες συνθέτουν μια ταινία που κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει το Όσκαρ σεναρίου.

Καλή διασκέδαση!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.