XBLOG logo @2x

Ταινία: Ένας “Λυκάνθρωπος” στο Λονδίνο (The Wolfman)

Ο σκοτεινός θρύλος των λυκανθρώπων ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, δια χειρός Joe Johnston και, απ΄ότι φαίνεται στο ελληνικό box office, έχει κερδίσει το κοινό του. Όχι άδικα φυσικά, καθώς διαθέτει ελκυστικό καστ ηθοποιών και την υπόσχεση να σας κόψει την ανάσα.

Η ιστορία μεταφέρεται στο Λονδίνο τον 19ο αιώνα, που φέτος έχει συγκινήσει αρκετούς σκηνοθέτες. Η οικογένεια του ηθοποιού Lawrence Talbot, κατά κόσμον Benicio Del Toro, έχει σημαδευτεί από τραγικά συμβάντα. Ο πρόσφατος θάνατος του αδερφού του, καθιστούν τον ίδιο και τον πατέρα του, Anthony Hopkins, τους μοναδικούς απομείναντες. Έτσι, ο Lawrence επιστρέφει στο πατρικό του, όπου βρίσκει την μνηστή του αδερφού του να θρηνεί, αλλά και τους υπόλοιπους χωριανούς τρομοκρατημένους από το τέρας που, σύμφωνα με εκείνους, προκάλεσε τον φρικιαστικό αυτό θάνατο. Αναζητώντας το τέρας σε έναν τσιγγάνικο καταυλυσμό, ο  Lawrence φτάνει κοντά του, περισσότερο από όσο θα ήθελε, καθώς το δάγκωμα του ‘ζώου’ τον μεταμορφώνει σε λυκάνθρωπο.

Ιδανική αναπαράσταση της εποχής, εξαιρετική φωτογραφία με μαγευτικά πλάνα, καταπληκτικά και ρεαλιστικά εφέ και ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο μισό. Όσον αφορά το casting έγινε πολύ καλή δουλειά. Ένας γοητευτικός αλλά και δαιμονισμένος Benicio Del Toro, ένας παγερός και επιβλητικός Anthony Hopkins, μια πανέμορφη και κομψή Emily Blunt, ταίριαξαν απόλυτα στους ρόλους που τους δόθηκαν.

Δυστυχώς όμως, κανείς τους δεν έδωσε το απαραίτητο πάθος και αντιμετωπίζοντας το έργο αυτό διεκπαιρεωτικά απέτυχαν στο να απογείωσουν το ήδη χλιαρό σενάριο. Ειδικά μετά το πρώτο μισό η ταινία αρχίζει να κουράζει παρόλο που φαινομενικά η δράση εντείνεται. Η αναμονή στο πρώτο μισό οδήγησε σε ένα μάλλον αδιάφορο και αναμενόμενο φινάλε.

Έχοντας στο μυαλό σας πως δεν πρόκειται να δείτε ένα αριστούργημα που θα σας καθηλώσει με την δράση του και θα σας τρομοκρατήσει, μπορείτε να απολαύσετε την ταινία για αυτό που σας προσφέρει: Μια μεταφορά δηλαδή σε ένα φανταστικό, γοτθικό σκηνικό, όπου οι κατάρες και όχι οι ευχές, βγαίνουν πραγματικές.

Καλή διασκέδαση!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.